Erdogan Netanyahua uporedio s Miloševićem, Karadžićem i Hitlerom
(Izvor: AA)

Erdogan Netanyahua uporedio s Miloševićem, Karadžićem i Hitlerom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je danas da će Turska učiniti "sve što je moguće" da "varvarska" vlast i Benjamin Netanyahu polože račune, uporedivši izraelskog premijera sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem i Adolofom Hitlerom.

"Turska će učiniti sve što je moguće da ove varvare i ove ubice koji nemaju nikakve veze sa čovječnošću, pozove na odgovornost", rekao je Erdogan o izraelskom napadu na grad Rafu u Pojasu Gaze, početom tokom prošlog vikenda.

On je dodao da je "masakr, dan poslije apela Međunarodnog suda pravde da se obustave napadi još jednom pokazao okrutno i izdajničko lice terorističke države". "Baš kao Hitler, Milošević, Karadžić i drugi faraoni istorije kojima se dive, neće moći da izbjegnu prokletstvo", rekao je Erdogan.

Palestinske vlasti i Hamas su optužili Izrael da je izvršio "masakr" gađajući centar za raseljena lica nedaleko od Rafe, na jugu Pojasa Gaze, gdje je poginulo najmanje 45 ljudi, a više od 200 ih je ranjeno. Izraelska vojska je saopštila da su meta bili teroristi.

federalna.ba/Beta

Recep Tayyip Erdoğan Benjamin Netanyahu
Izrael Benjamin Netanyahu popularnost
0 14.06.2024 11:15
Izrael Palestina Pojas Gaze Joe Biden Benjamin Netanyahu
0 02.06.2024 10:02
Recep Tayyip Erdoğan Benjamin Netanyahu
0 29.05.2024 14:17