Emir Sulejmanović za FTV: Dali smo sve od sebe da obradujemo BiH
(Izvor: KSBiH)

Emir Sulejmanović za FTV: Dali smo sve od sebe da obradujemo BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala je selekciju Grčke rezultatom 84:69. Plasman naše selekcije na Eurobasket je osiguran i prije ove utakmice, no sada zauzimaju prvo mjesto u grupi.

Ubjedljiva pobjeda košarkaša BiH nad Grčkom

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je selekciju Grčke rezultatom 84:69, u okviru utakmice 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrane u Rigi. Tako su izabranici Vedrana Bosnića kolo prije kraja zauzeli prvo mjesto u grupi. Prvo ime u našem timu bio je Emir Sulejma...

Za Federalnu TV je nakon ovog susreta govorio naš Emir Sulejmanović, koji je bio najbolji pojedinac u ovom susretu postigavši double-double učinak, sa 23 poena i 13 skokova.

"Možemo biti prezadovoljni rezultatom, dali smo sve od sebe da još jednom obradujemo naše navijače i sve u Bosni i Hercegovini koji vole reprezentaciju. Imamo još jednu utakmicu i trebamo se odmoriti i spremiti da i tu utakmicu odigramo na najbolji mogući način i da završimo ove kvalifikacije što je bolje moguće", rekao je, između ostalog, Sulejmanović za FTV.

Posljednju utakmicu kvalifikacija naši košarkaški reprezentativci igraju u ponedjeljak, kada se sastaju sa selekcijom Bugarske.

federalna.ba/Dino Durmić

Emir Sulejmanović košarka reprezentacija
košarka NBA LA Lakers
0 01.03.2021 10:41
košarka LeBron James Zlatan Ibrahimović
0 27.02.2021 15:56
Kakanj Anes Begić sportska dvorana sport košarka
0 25.02.2021 14:38