Emir Hastor i Ilija Jukić na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Emir Hastor i Ilija Jukić na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu

Najuspješniji goraždanski atletičar Emir Hastor i Ilija Jukić iz Tomislavgrada sutra će braniti boje BiH na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu koje će se održati u Nikšiću (Crna Gora).

Hastor pojašnjava da će na prvenstvu  nastupiti selekcije 18 zemalja sa oko 800 takmičara te naglašava kako mu je čast predstavljati svoju zemlju.

- Na adresu Atletskog kluba Goražde prošle sedmice stigao je poziv iz Atletskog saveza BiH da budemo dio reprezentacije, ja kao atletičar uz Iliju Jukića iz Tomislavgrada i Zaim Šuman predsjednik AK Goražde kao službeni predstavnik saveza i zaista nam je zadovoljstvo i čast s obzirom da je riječ o izuzetno jakom takmičenju na kojem će nastupiti najbolji atletičari iz Turske, Grčke, Rumunije i drugih zemalja  – kazao je Hastor.

 Napominje da je poziv da bude dio reprezentacije BiH rezultat njegovog dosadašnjeg predanog i napornog rada, a i na ovom prvenstvu nada se dobrim rezultatima.

- Prošle godine nisam učestvovao na ovom Balkanskom prvenstvu zbog maratona u Berlinu i ovo jeste izazov jer svaka selekcija sutra će u Nikšiću imati po tri – četiri predstavnika, a jedino iz BiH su dva. Konkurencija nam je izuzetno jaka jer će tu biti vrhunski sportisti svjetske atletike ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i dostojno predstavimo BiH  – kazao je Hastor, aktuelni prvak BiH u maratonu i prvak FBiH na 10.000 metara na stazi.

Balkansko prvenstvo počinje sutra u 10 sati u Nikšiću, a Hastor se nada i pozivu za učešće na Balkanskom prvenstvu u maratonu koje će se održati u Beogradu.   

federalna.ba/Fena

atletika polumaraton