Ema Mešković i Bakir Musić prvaci Federacije BiH u dvorani za 2021.

Ema Mešković i Bakir Musić prvaci Federacije BiH u dvorani za 2021.

Nakon što je prošlog vikenda u Sarajevu u olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch"  održano  Državno dvoransko atletsko prvenstvo na kome su  se Hajrudin Vejzović i i Edhem Vikalo okitili zlatnim medaljama i odbranili titule senirskog i juniorskog prvaka BiH u dvorani za 2021., jučer je održano i Dvoransko prvenstvo Federacije BiH za mlađe kategorije.

Titule prvaka Federacije BiH osvojili su Bakir Musić u trci na 60 m prepone i Ema Mešković u trci na 60 m. 

Pored titule prvaka FBiH u trci na 60 m prepone Bakir Musić je osvojio i bronzanu medalju u trci na 60 m.

Pored osvojenih medalja  najmlađi članovi AK „Sloboda Tehnograd“ su postigli odlične rezultate istrčavši svoje lične rekorde, saopćeno je iz tog kluba. 

Nikola Pavljašević je   osvojio 4. mjesto u trci na 60 m u kategoriji pionira, Kerim Halilović 5. mjesto u kategoriji cicibana na 60 m, Ajna Nezirovac 6. mjesto u kategoriji cicibanki.

Na federalnom prvenstvu  u dvorani AK „Sloboda Tehnograd“  su predstavljali i najmlađi članovi kluba polaznici  „Škole atletike“  Amar Bećirović, Vedad Suljkanović, Tarik Nezirovac, Adna Babović, Melina Murgić, Ema Halilović.

U okviru federalnog atletskog prvenstva održana je i trka za seniore na kome je Hajrudin Vejzović osvojio 1. mjesto, dok je Omar Džanić osvojio 3. mjesto.

Pored te trke održan je i bacački atletski miting na kome su nastupili najbolji bacači Federacije BiH predvođeni Mesudom Pezerom  iz AK „Zenica“koji je ubjedljivo pobijedio, dok je u ženskoj konkurenciji  također  pobijedila članica Ak „Zenica“  Mediha Salkić,  a bronzanu medalju osvojila  je članica AK „Sloboda Tehnograd“ Edisa Demirović.

federalna.ba/Fena

atletika