Ekološka udruga 'Majski cvijet': Zaustavimo odlaganje otpada u našim rijekama
(Izvor: Fena)

Ekološka udruga 'Majski cvijet': Zaustavimo odlaganje otpada u našim rijekama

Ekološka udruga "Majski cvijet" danas je organizirala odvoz preko 15.000 komada PET ambalaže na reciklažu u Sarajevo, te je pozvala sve nadležne institucije u Bosne i Hercegovine da za problem PET otpada što hitnije nađu prikladno zakonsko rješenje otkupa kako bi motivirali stanovništvo da taj otpad ne baca u rijeke.

Iz Ekološke udruge "Majski cvijet" pozvali su Grad Mostar i komunalnu inspekciju da pojačaju svoje aktivnosti na terenu i da protiv vandala podignu kaznene prijave.

Naveli su kako zagađenje i opasnost koja prijeti zbog velike količine otpada koji se nalazi u našim rijekama, predstavlja opasnost po život ljudi, te biljnog i životinjskog svijeta.

Država BiH mora se zauzeti za životnu sredinu i zdravlje svojih stanovnika te učiniti sve kako bi došli do adekvatnog rješenja za ovu oblast otpada, poručili su iz "Majskog cvijeta".

Ekološke organizacije Bosne i Hercegovine su se okupile oko jednog cilja da zaštite okoliš u BiH, i daju podršku lokalnim zajednicama i organizacijama koje se bore protiv štetnih aktivnosti, poput ovog primjera.

Poručili su kako nastavljaju borbu na terenu protiv nelegalnog odlaganja otpada u rijekama.

federalna.ba/Fena

Majski cvijet otpad rijeke
planeta Mars otpad
0 23.09.2022 12:43
mini hidrocentrale mini hidroelektrane male hidroelektrane male hidrocentrale Majski cvijet Koalicija za zaštitu rijeka BiH
0 28.04.2022 17:37