EFSA - Sajam zapošljavanja i promocija studenata sa Dekanove liste

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA), koji u ovom mjesecu obilježava 71. godinu od osnivanja, upriličio je danas u prostorijama fakulteta Sajam zapošljavanja EFSA 2023 i svečanu promociju studenata Dekanove liste.

Prvi u nizu događaja kojim se obilježava ova godišnjica je Sajam zapošljavanja EFSA koji je, po riječima dekanese Jasmine Selimović, okupio 20 kompanija iako je bilo dosta više zainteresiranih.

-To je dokaz da realni i javni sektor, odnosno da poslovna zajednica prepoznaje potrebu komunikacije sa visokoobrazovnim institucijama. Mi se ovdje trudimo da studentima pružimo ono što su moderna  znanja, kompetencije, vještine, sve ono sa čime trebaju ići u poslovni svijet. Sajam zapošljavanja je ujedno naš pokušaj da ih približimo poslovnom svijetu – navela je Selimović.         

Priznanja i nagrade za svoj rad i trud dobilo je 15 studenata sa Dekanove liste koji su u protekloj akademskoj godini imali najviši prosjek ocjena.  

U okviru obilježavanja godišnjice, Selimović je tokom ove sedmice najavila otvaranje Centra izvrsnosti za evaluacije i istraživanja politika, svečanu sjednicu Poslovnog savjeta EFSA, Ekonomski forum, te okrugli sto dekana javnih ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom "Ekonomski fakulteti u Bosni i Hercegovini: uloga, budućnost, izazovi".

federalna.ba/Fena

Sajam zapošljavanja