Edukatini program za mlade kritičare
(Izvor: SFF)

Edukatini program za mlade kritičare

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski Festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival, Festival Autorskog Filma Beograd i Ljubljana International Film Festival), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koju će organizovati Filmski Festival Herceg Novi, od 24. do 28. februara 2024. godine.

Prihvatiće se prijave studenata i tek diplomiranih studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi se voljeli baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresovani  do 15. januara 2024. trebaju poslati: kratku biografiju, motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice) i kritiku filma po želji (do 600 riječi).

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice bit će predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije. 

Prijave su OVDJE.


federalna.ba/SFF

poziv mladim kritičarima