Dženan Uščuplić četvrti put trener FK Sarajevo
(Izvor: AA/Arhiva)

Dženan Uščuplić četvrti put trener FK Sarajevo

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo do kraja takmičarske sezone 2021/22. godine bit će Dženan Uščuplić, saopšteno je danas iz FK Sarajevo.

Uščupliću će ovo biti četvrti put u trenerskoj karijeri da preuzima funkciju prvog trenera ekipe, a u svakom od prva tri mandata na klupi Sarajeva, uspio je donijeti trofej. U sezonama 2013/14. godine i 2020/21. osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, dok je u sezoni 2014/15. osvojena šampionska titula BiH.

Uščuplić je dugogodišnji trener juniora FK Sarajevo sa kojima je kroz godine ostvarivao sjajne rezultate. Sa juniorima je kroz svoju trenersku karijeru osvojio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine, kao i tri trofeja Kupa BiH. Kup Bosne i Hercegovine jednom je osvojio i kao trener kadetske selekcije.

”Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za sedam dana. On je neko ko je ranije kroz karijeru već sarađivao sa većinom fudbalera u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu. Stručni štab prvog tima još će činiti Vučina Šćepanović i Almir Seferović”, istakli su iz FK Sarajevo.

Dženan Uščuplić na klupi FK Sarajevo naslijedit će Aleksandra Vasoskog, makedonskog trenera, koji je podnio ostavku u utorak naveče nakon remija u vječitom bh. derbiju sa Željezničarom (1:1). Na taj potez odlučio se kako je rekao jer preuzima punu odgovornost za neostvarene planirane rezultate.

Sarajevo je četvrto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine i jedinu šansu za plasman u Evropu naredne sezone ima eventualnom pobjedom u finalu Kupa BiH 19. maja u Zenici protiv Veleža.

federalna.ba/AA

Dženan Uščuplić FK Sarajevo
Adnan Džafić FK Sarajevo
0 21.06.2022 16:31
Marin Aničić FK Sarajevo
0 13.06.2022 17:54
FK Sarajevo pojačanja
0 09.06.2022 15:33