"Šteta za mlađe igrače, vidio sam da plaču, pobjeda, nažalost, nije došla"

"Šteta za mlađe igrače, vidio sam da plaču, pobjeda, nažalost, nije došla"

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije krio razočarenje nakon poraza od Ukrajine u polufinalu baraža, nakon kojeg je BiH propustila posljednju šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Džeko je pohvalio pristup igrača, ističući da su svi dali maksimum, ali da to na kraju nije bilo dovoljno.

- Primili smo golove iz kontranapada, ono što je njihovo najbolje oružje, što smo izbjegavali cijelu utakmicu. Momcima se ne može ništa reći, svi smo dali maksimum. Nažalost, nije bilo dovoljno iako smo zaslužili puno više - rekao je Džeko, dodajući kako je bh. tim bio bolji do finiša meča, te da Ukrajinci nisu uputli šut do 70. minute.

- Nemam riječi, šteta s obzirom na to da smo dali sve od sebe, odigrali jednu od boljih utakmica pogotovo s taktičke strane. Možda su nas i izmjene poremetile, nekako smo se dobro uvezali, igrači su znali kad da izađu, kako je išao tok utakmice sve smo bolje to radili. Nažalost, primimo dva naivna gola. Ima tu dosta mladih igrača, neiskustvo i umor učinili su svoje, ali šta je tu je. Pokazali smo da imamo kvalitet. Šteta za mlađe igrače, vidio sam da plaču, vidjeli smo da smo zaslužili pobjedu koja, nažalost, nije došla - dodao je kapiten reprezentacije BiH.

Nije želio u ovom trenutku reći da li će i dalje predvoditi bh. tim koji očekuju nastupi u A Ligi nacija.

- Ne znam. U ovom trenutku vruće glave ne bih da govorim ništa. Vidjet ćemo - rekao je Džeko.

federalna.ba/Fena

Edin Džeko
Edin Džeko Ukrajina Zenica
0 20.03.2024 12:55
Leonardo Bonucci Edin Džeko Fenerbahce
0 11.01.2024 22:03
Fenerbahce Galatasaray Edin Džeko
0 24.12.2023 20:07
Edin Džeko povreda propušta meč
0 19.12.2023 11:25