Musa: Ne mogu sakriti sreću, jedva čekam da se priključim saigračima
(Izvor: AA/Arhiva)

Musa: Ne mogu sakriti sreću, jedva čekam da se priključim saigračima

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa mogao bi nastupiti za bh. selekciju u predstojećim susretima kvalifikacija za SP protiv Češke i Bugarske.

Nastup košarkaša Breogana u ovim susretima bio je pod znakom pitanja s obzirom na to da je imao pozitivan test na koronavirus. No, Musa je na svom Facebook profilu objavio da je na posljednjem testu bio negativan te da dolazi u Sarajevo.

Sa dolaskom Džanana Muse košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će kompletirana pred utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke Republike (26. novembra) i Bugarske (29. novembra).

U jednom trenutku bilo je neizvjesno da li će košarkaš Breogana biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za pomenute mečeve, ali iz Španije su danas stigle lijepe vijesti.

- Imam ogromnu želju da igram za reprezentaciju, kao i uvijek. Sada se otvorila mogućnost i više nisam sputan bilo kakvim klupskim zabranama, stoga me itekako uznemirilo kada sam prije nekoliko dana dobio pozitivan nalaz na koronavirus. Ipak, nakon toga su uslijedila dva uzastopna negativna nalaza i prepreka više nema. Ne mogu sakriti svoju sreću što stižem u Sarajeva. Jedva čekam da se priključim saigračima i krenem s treninzima u reprezentaciji. Što se moje uloge u ekipi tiče, to će selektor odrediti. Znam samo da sam spreman dati više od sto posto svojih mogućnosti za ovaj dres - ističe u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH Džanan Musa, koji sutra stiže u Sarajevo.

Utakmica BiH - Češka Republika igra se u petak od 20 sati.

Bosna i Hercegovina će utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke igrati 26. novembra u Sarajevu, a tri dana kasnije gostuje Bugarskoj u Potevgradu.

federalna.ba/Fena

Džanan Musa košarka BiH
EUFOR BiH Njemačka
0 15.08.2022 19:38
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine košarka
0 14.08.2022 18:56
sport atletika Amel Tuka BiH
0 14.08.2022 10:57
kultura BiH Film & TV Svjetla Sarajeva Srđan Perkić SFF Sarajevo film festival
0 14.08.2022 09:52