Dwayne Johnson: Stranke su me molile da se kandidujem za predsjednika SAD-a
(Izvor: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Dwayne Johnson: Stranke su me molile da se kandidujem za predsjednika SAD-a

Dwayne "The Rock" Johnson otkrio je da mu se prošle godine obratilo više političkih stranaka da vidi hoće li se kandidirati za predsjednika SAD-a, nakon što je anketa pokazala da bi 46 posto Amerikanaca podržalo njegovu kampanju.

Pojavljujući se kao prvi gost u novom podcastu Trevora Noa na Spotifyju What Now?, glumac i bivši WWE hrvač rekao je da je anketa 2021. na 30.000 odraslih Amerikanaca dovela do toga da su ga "stranke" kontaktirale krajem 2022. i pitale ga da je zainteresiran za kampanju.

"To je bila zanimljiva anketa koja se dogodila i to me je zaista dirnulo", rekao je Johnson. “Zaista sam bio oduševljen i počašćen. Podijeliću ovo s vama: na kraju 2022. posjetile su me stranke i pitale me hoću li se kandidirati i mogu li se kandidirati. Bila je to velika stvar, i došla je iz vedra neba", dodao je. „Bilo je jedno za drugim, i oni su pokrenuli tu anketu, a također su pokrenuli i sopstveno istraživanje koje bi dokazalo da ako bi ikada i krenuo tim putem bio bih pravi kandidat. Sve je bilo veoma nadrealno jer mi to nikada nije bio cilj. Moj cilj nikada nije bio da se bavim politikom. Zapravo, mnogo toga mrzim u politici.”

Međutim, Johnson, koji je sebe opisao kao "centristu" i "politički nezavisnog" i javno podržao kampanju američkog predsjednika Joea Bidena 2020., otvoreno je podijelio svoje interesovanje za kandidiranje u prošlosti. 2016. je rekao za GQ: „Ne mogu poreći da je pomisao da budem guverner, pomisao da budem predsjednik, primamljiva. Godinu dana kasnije rekao je za Variety da je predsjednička kampanja 2024. bila "realistično razmatranje".

Njegov sitkom Young Rock čak se zasniva na njegovoj kandidaturi za predsjednika SAD-a 2032. godine, dok Johnson glumi sebe u budućnosti kako daje intervjue o trenucima iz svog ranog života koji strukturiraju svaku epizodu. Odgovarajući na gore pomenutu anketu 2021. godine, Johnson je na Instagramu napisao: „Mislim da naši očevi osnivači nikada nisu zamišljali ćelavog, tetoviranog, polucrnog, polu-Samoanaca, koji voli tekilu, vozi kamionet itd kako se pridružuje njihovom klubu – ali ako se to ikada dogodi, bila bi mi čast da služim vama, običnim ljudima.”

Međutim, činilo se da se prošle godine predomislio, rekavši za CBS Mornings da je ta mogućnost "isključena" zbog njegovih obaveza kao roditelja tri kćerke, koje sada imaju 22, sedam i pet godina. „Najvažnije mi je da budem tata, broj jedan, posebno tokom ovog kritičnog perioda u životu mojih kćerki“, rekao je.

U Noinom podcastu, Johnson je rekao da ga je njegov posao hrvača često odvodio od njegove najstarije kćerke Simone, "i to sada ne želim za svoje mališane". "To je bila jedna od mojih primarnih stavki u razgovoru sa strankama, koje su na kraju bile kao: 'Da, ali drugi su to uradili tako'", dodao je.

Johnson nije isključio mogućnost da se kandiduje u budućnosti, rekavši Noi: „Ako je to ono što bi ljudi na kraju željeli, onda bih, naravno, razmislio o tome“.

federalna.ba/The Guardian

Dwayne "The Rock" Johnson SAD izbori kandidatura
Julian Assange SAD izručenje
0 21.02.2024 13:01
SAD Gaza Vijeće sigurnosti UN-a
0 20.02.2024 18:53
SAD Vijeće sigurnosti UN Gaza nacrt rezolucije
0 20.02.2024 13:09
Huti napad SAD Velika Britanija
0 20.02.2024 09:32