Dvije osobe ranjene u napadu navijača na policiju u Hrvatskoj
(Izvor: index.hr)

Dvije osobe ranjene u napadu navijača na policiju u Hrvatskoj

Dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su upotrijebili hrvatski policajci kada ih je napalo nekoliko stotina navijača splitskog Hajduka na auto-putu Zagreb-Split, a desetak policajaca je povrijeđeno.

Do masovnog sukoba došlo je sinoć na odmaralištu Desinec na dionici auto-puta između Zagreba i Karlovca tokom organizovane policijske pratnje oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i automobilima sa utakmice u Zagrebu, sapštila je hrvatska policija.

Navijači su samoinicijativno stali na odmaralištu i blokirali sve trake auto-puta, a potom je nekoliko stotina njih napalo policijske službenike i oglušilo se na njihova upozorenja i naredbe.

"Policijski službenici su radi odbijanja napada prema više osoba upotrijebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor", navode iz policije.

Dodaju da je do sada utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerovatnije iz vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike, te da je povrijeđeno desetak policajaca.

"Svi povrijeđeni su van životne opasnosti", navode iz policije i dodaju da je u toku identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična djela i prekršaje.

Iz Hrvatskog auto-kluba jutros je saopšteno da je dionica auto-puta Zagreb-Split, između čvorova Lučko i Jastrebarsko u pravcu Dubrovnika, zatvorena za sav saobraćaj.

federalna.ba/Srna

navijači Hrvatska policija
Hrvatska majmunske boginje
0 24.06.2022 08:13
Visoki predstavnik u BiH Diplomatska nota Hrvatska
0 23.06.2022 21:37
policija narkotici droga
0 23.06.2022 10:22
Hrvatska Gorivo cijene
0 20.06.2022 19:41
Zdravko Mamić pravosuđe Hrvatska
0 20.06.2022 13:04