videoprilog Berine Pašalić (Federacija danas)

Dvadeset godina zeničkog Ljeta u biblioteci

Ljetni raspust za zeničke mališane ispunjen je tokom jula i augusta mnoštvom aktivnosti koje za njih organizuje Gradska biblioteka. Manifestaciju Ljeto u biblioteci, sa tradicijom od dvadeset godina, osmišljavaju i organizuju uposlenici - i to uz pomoć brojnih volontera koji će do kraja augusta izvesti 20 radionica za djecu svih uzrasta. Jedinstven je to način da se provedu vreli ljetni dani dalje od televizije i telefona.

Radionica Zabavna oluja usmjerena na razvoj pamćenja kod djece privukla je veliki broj djece - zbog perioda godišnjih odmora odziv nije uvijek isti. No, to nije razlog da se pristutni ne zabave i ponešto nauče.

Na radionicama sa djecom rade volonteri koji su i sami pohađali Ljeto u biblioteci pa svojim angažmanom vraćaju društvenoj zajednici. Zajedno sa uposlenicima Gradske biblioteke na ovaj način ispunajvaju i sebe.

Manifestacija traje do kraja augusta, do kada su vrata biblioteke otvorena za sve zainteresovane. Direktor Gradske biblioteke Zenica Nermin Ormanović ističe kako je samo potrebno da je dijete član biblioteke, ali da i tu mogu napraviti izuzetak – ipak su, kaže, javna ustanova i trebaju biti na usluzi građanima.

A da je zaista tako, potvrđuje i spremnost ove ustanove da i ove godine produži radno vrijeme čitaonice do 12 sati navečer u drugoj polovini augusta, kako bi studenti imali više vremena za spremanje ispita.

federalna.ba

Ljeto u biblioteci Zenica Gradska biblioteka Zenica
KK Jumper Zenica WABA 2 liga
0 12.07.2024 09:42
Zenica šetnja Srebrenica
0 11.07.2024 12:13
utapanje Bosna Zenica
0 10.07.2024 18:07
Priče iz Srebrenice Zenica
0 09.07.2024 18:17
Ljetne večeri Studio Teatra Zenica
0 08.07.2024 19:05