Dudić za Sport: Najveća snaga Veleža je tim

U proteklih nekoliko dana svi premijerligaški klubovi krenuli su sa pripremama za proljetni dio polusezone. Mostarski Velež u nastavak sezone ulazi sa velikim ambicijama. Trenutno su četvrti na tabeli i na najboljem su putu da nakon 33 godine ostavre plasman na međunarodnu scenu. Tim povodom gost ovosedmičnog izdanja sportskog magazina Sport bio je trener Rođenih, Feđa Dudić.

"Završava vrijeme odmora, vraćamo se obavezama, novim zahtjevima."

Kaže kako je Velež u trenutku prekida prvenstva došao na četiri boda do izlaska u Evropu, a ostalo je još 11 kola i 33 boda, pa je sve bilo moguće i prošle sezone.

"Ekipa se borila, kad sam preuzeo ekipu cilj je bio ostati u ligi i to smo vrlo brzo riješili. Napravili smo neki iskorak nizom pobjeda i sigurno ostaje žal što je bio prekid."

Ističe da je neobično igrati bez publike, posebno na domaćem terenu gdje je stadion uvijek bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Kad smo napravili analizu cijele polusezone imali smo par utakmica gdje smo propustili bodove. Moglo je više ali i ovo što smo napravili mislim da zaslužuje svaki respekt i pohvalu za moje igrače."

O žustrim reakcijama na sudske odluke i rezultate utakmica kaže da se to možda nekome ne sviđi ali sam takav. 

"Na sudske odluke na koje sam reagovao, reagovao sam srcem, ono što sam zaista mislio. Dobio sam i jednu novčanu kaznu zbog toga, pokušat ću da se suzdržim od tih stvari, ali čovjek jednostavno nekad kad je emotivno vezan onda "vruće glave" napravi neku reakciju za koju se možda kasnije i kaje."

Dudić kaže da Velež nema individualaca ali njihova najveća snaga je što su tim i imaju dobru atmosferu u ekipi.

U nastavku sezone Sarajevo je veliki favorit za osvajanje titule, a nekoliko ekipa, među kojima je i Velež, borit će se za evropsku scenu.

"Ekipe do sedmog mjesta su u ravnopravnoj borbi za Evropu. Borba će biti neizvjesna, mislim da će puno utjecati tri kola nastavka. Nadam se da ćemo spremno dočekati te utakmice i da će nam zaobići povrede. U navijačima se probudila želja za Evropom."

Dudić je prije nekoliko dana stekao diplomu UEFA Pro Licence.

federalna.ba

Feđa Dudić FK Velež sport
sport
0 01.03.2021 00:49
sport
0 28.02.2021 20:00
sport Federalni radio Radio Federacije BiH
0 28.02.2021 16:56
sport fudbal nogomet Srbija Slaviša Kokeza policija
0 28.02.2021 12:33
sport fudbal nogomet Premijer liga BiH u nogometu
0 27.02.2021 21:34
sport fudbal nogomet nacionalni stadion Abdulah Skaka Semir Efendić Samir Avdić Adnan Džemidžić stadion
0 27.02.2021 21:04