Drugi Specijal KUP u Goraždu okupio 560 karatista iz BiH i država regiona
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Drugi Specijal KUP u Goraždu okupio 560 karatista iz BiH i država regiona

Goražde je danas domaćin drugog Specijal KUP-a čiji je organizator istoimeni klub, a generalni pokrovitelj Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Turnir koji se održava u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” okupio je 560 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore koji se takmiče u različitim kategorijama, a u Karate klubu “Specijal” su zadovoljni odzivom.

- Zaista smo prezadovoljni što su učesnici turnira naši prijatelji iz brojnih gradova BiH, ali i ostalih zemalja i prelijep je osjećaj biti danas u gradskoj dvorani u Goraždu koja je prepuna mladih, ali i onih iskusnijih takmičara koji se takmiče u 620 kategorija. Ponosni smo da je danas u Goraždu sve u znaku sporta odnosno karatea i nadamo se da će naši gosti ponijeti prelijepe utiske i uspomene - kazao je predsjednik organizacionog odbora Ermin Mandžo.

Napomenuo je da su za najuspješnije predviđene medalje, pehari i druga priznanja poput plaketa za doprinos afirmaciji ovog sporta u Goraždu.

- Potrudili smo se da i svi naši učesnici u neslužbenim kategorijama, mislim na djecu od šest, sedam, osam i devet godina, bez obzira na ostvareni plasman, kao podsticaj dobiju učesničke medalje. U službenim kategorijama učesnici dobijaju medalje za prva tri mjesta, a takođe posebne su nagrade za najuspješnijeg takmičara i takmičarku, kao i pehari za tri prvoplasirana i tri namasovnija kluba - precizirao je Mandžo.

Prvi put na Goražde Specijal KUP-u učestvuju članovi Karate kluba “FAP” iz Priboja (Srbija).

- Utisci su super, gostoprimstvo i sama organizacija odlični. Ovakvi turniri pogotovo međunarodnog karaktera su od velikog značaja za sportiste, za sada smo osvojili jednu medalju i očekujemo još - kazao je predstavnik kluba Adnan Alić.

Sa 16 takmičara u Goražde je stigao i Karate klub “Bar” iz Bara (Crna Gora).

- Pozvani smo od strane domaćina i prijateljski došli da podržimo ovaj događaj, čime nastavljamo našu saradnju i nadamo se uzvratnoj posjeti. Uvijek rado volimo doći u BiH. Organizacija turnira je odlična svi utisci fenomenalni i jako smo zadovoljni već od starta takmičenja. Dosad smo osvojili zlato, kao i srebro u katama i vjerujemo da će biti još medalja - kazao je član ovog kluba Goran Perčobić.

Cjelodnevno takmičenje u okviru Goražde Specijal KUP-a bit će okončano večeras.  

federalna.ba/Fena

Goražde karate
poticaj poticaji podsticaji podsticaj Vlada BPK Vlada BPK Goražde Goražde
0 08.12.2023 21:35
Goražde hapšenja droga
0 06.12.2023 11:51
Goražde 16 dana aktivizma
0 01.12.2023 16:48
Goražde Dan državnosti BiH
0 25.11.2023 14:57
Bosansko-podrinjski kanton Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov Zoran Vujinović vjetroelektrane solarne elektrane Goražde
0 15.11.2023 18:33