Donnarumma: Niko nije očekivao da će Mancini otići
(Izvor: Ilustracija/football-italia)

Donnarumma: Niko nije očekivao da će Mancini otići

Golman Gianluigi Donnarumma rekao je da je bio iznenađen kada je selektor Roberto Mancini napustio fudbalsku reprezentaciju Italije i preuzeo selekciju Saudijske Arabije.

Mancini je početkom mjeseca raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Italije i potpisao unosni trogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije.

"Niko nije očekivao Mancinijevu ostavku. Razgovarali smo, zahvalio sam mu jer smo ispisali historiju. Nažalost, nismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo što je neuspjeh, ali ispisali smo historiju osvajanjem Evropskog prvenstva i to će zauvijek ostati", rekao je Donnarumma za DAZN, prenio je Calciomercato.

Donnarumma je pohvalno govorio o dosadašnjem selektoru.

"O Manciniju mogu da kažem da je dao mnogo, dobro smo se osjećali i igrali smo dobro. Boravak u reprezentaciji je bio zaista dobar, bili smo dobri zajedno, uz spektakularne stvari. Mogu samo da mu zahvalim na onome što je meni pružio i Italiji", dodao je.

Novi selektor Italije je Luciano Spalletti, koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Seriji A sa Napolijem.

"Nikada ga nisam upoznao, ali nakon onoga što je uradio sa Napolijem, mislim da on može da ostvari velike stvari", naveo je golman Paris Saint-Germaina.

Također, Donnarumma je pričao i o Siniši Mihajloviću, koji mu je kao 16-godišnjaku svojevremeno pružio priliku da igra u Milanu. Mihajlović je umro prošlog decembra nakon duge borbe za leukemijom.

"Mnogo mi nedostaje, čuli smo se nešto malo prije nego što je preminuo. Smijali smo se, meni je Siniša bio drugi otac, u fudbalskom smislu i ljudski mi je dao toliko toga. Učinio sam najmanje što sam mogao, mnogo mi nedostaje. Naši pozivi bili su lijepi, to su stvari koje će zauvijek ostati, mnogo mi nedostaje", rekao je on.

Donnarumma je rekao da i pored odlaska iz Italije i dalje prati Seriju A i Inter. Dodao je da mu je na početku nedostajao život u Italiji, ali da je sada sretan i da se navikao na Francusku.

Govoreći o favoritima za titulu, Donnarumma je naveo Inter, Napoli i Milan i rekao da će se voditi velika borba za scudetto.

federalna.ba/Beta

Gianluigi Donnarumma Roberto Mancini odlazak
Nevada festival odlazak
0 05.09.2023 10:23
Roberto Mancini Saudijska Arabija
0 27.08.2023 19:14
Italija Roberto Mancini Luciano Spalletti
0 18.08.2023 11:20
Roberto Mancini Italija
0 13.08.2023 14:50
Pakistan odlazak migranti brodolom
0 03.07.2023 09:12
Lionel Messi odlazak PSG
0 01.06.2023 15:05