Donatorski koncert ansambla "Cellissimo"

Udruženje "Strings Attached Sinfonietta" najavljuje donatorski koncert ansambla "Cellissimo",  koji će se održati 18. maja u koncertnoj  sali sarajevske Muzičke akademije "Cvjetko Rihtman", s početkom u 12 sati. (Josipa Stadlera 1, Sarajevo)

Projekat "Cellissimo" je već dobro poznat po svom doprinosu unapređenju muzičkog obrazovanja mladih talenata u Bosni i Hercegovini. Ovaj koncert obećava izvanredno muzičko iskustvo, okupljajući talentovane učenike violončela iz: Osnovna Muzička škola "Mladen Pozajić" u Sarajevu, Srednja muzička škola Sarajevo, Osnovna muzička škola "Ilidža", Osnovna muzička škola Zenica, Srednja muzička škola Zenica, Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo" i Osnovna glazbena škola "Ivana pl. Zajca" u Mostaru.

Ansambl "Cellissimo" dobio je priliku da gostuje na dva koncerta u Slovačkoj, u gradovima Senec i Bratislava, te da učestvuje na takmičenju za gudače u maju 2024. godine. Profesor kontrabasa i umjetnički rukovodilac ansambla "Collegium Wartberg", Jan Krigovsky iz Slovačke, prepoznao je važnost projekta "Cellissimo" i njegovog edukativnog značaja za razvoj violončelizma u Bosni i Hercegovini, te je mlade talente  pozvao da predstave svoj rad u Slovačkoj.

"Pridružite nam se na donatorskom koncertu kako bismo zajedno podržali ovu generaciju mladih violončelista u njihovoj važnoj misiji kreiranja boljeg društva kroz muziku. Vaša podrška će omogućiti ovim talentovanim mladim muzičarima da putuju u Slovačku, gdje će imati priliku da uče, sviraju koncerte i unaprijede svoj talenat na međunarodnom nivou"- ističu iz ansambla "Cellissimo".

Promotivni video ansambla "Cellissimo" možete pogledati  ovdje.

Ansambl "Cellissimo" čine: Bakir Smajlović, Ada Cucak, Safija Softić, Asja Islambegović, Irfan Bičakčić, Jan Prusac, Mesud Musić, Ahmed Pelidija, Faris Delić, Bor Kapetanović, Ajna Bučo, Emina Taso, Eva Krupalija, Nejra Hrnjić, Naida Huseinagić, Ernest Ovčina.

Potrebna sredstva za putovanje učenika i nastavnika u pratnji, instrumenata i smještaja u Slovačku iznose 10.000 KM. Sve donacije možete uplatiti na sljedeći način:

Primalac: Udruženje za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “Strings Attached Sinfonietta”, Skenderija 40, 71 000 Sarajevo

Banka: ASA BANKA d.d. Sarajevo

TRN: 1340011130047748

Svrha uplate: DONACIJA Cellissimo do Slovačke

"Pridružite se i podržite mlade talente koji će sutra stvarati bolji svijet kroz muziku"-poručili su publici iz Udruženja "Strings Attached Sinfonietta".

federalna.ba

koncert