Dom naroda odbio inicijativu o finansijskoj podršci vrhunskim sportistima

Zasjedao je Dom naroda BiH. Delegati su su razmatrali brojne izvještaje koje su na kraju i usvojili. Inicijativa Zlatka Miletića, kojom je tražio finansijsku podršku vrhunskim bh. sportistima, stručnim savezima i Paraolimpijskom komitetu BiH, ali i izmjene Zakona o sportu u BiH, delegati nisu usvojili.

Dnevni red bez konkretnih prijedloga i zakona, a posebno onih iz spektra reformskih - bila je najveća kritika oporbe na račun Kolegija ovoga doma.

„Mi i dalje imamo skupinu političara u BiH koji jednostavno ne žele ili ne vjeruju u uspjeh bilo koga ko ima pridjev bosanskohercegovački. Njih ne interesuje ni mali Ismail, ni Lana Pudar, ni Džeko, ni Cvitanušić, ni Musa, ni bilo koji sportaš bilo koje nacionalnosti“, kazao je ZNG-ov Zlatko Miletić

Ilija Cvitanović, iz HDZ-a 1990, izjavio je kako se nada da će ovo biti posljednja sjednica na kojoj neće imati na dnevnom redu reformske zakone iz uvjeta koje smo dobili od Evropske unije: „Kako predsjedavajući najavi za petnaestak dana novu sjednicu, vjerujem da će se na njoj naći ti zakoni i da ćemo pokazati kredibilnost i dosljednost u preuzimanju obaveza“.

federalna.ba

Dom naroda Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dom naroda BiH PSBiH Parlamentarna skupština BiH Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine