Đokoviću i zvanično odborena viza za Australiju
(Izvor: EPA-EFE/Alessandro Di Marco)

Đokoviću i zvanično odborena viza za Australiju

Vlada Australije potvrdila je danas da je srbijanski teniser Novak Đoković dobio vizu i da će moći da nastupa na Australian openu u januaru.

Devetostruki pobjednik grand slama u Melbournu deportovan je u januaru ove godine iz Australije, pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa i zbog mogućnosti da bi prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji. Đokoviću je poslije drugog poništavanja vize i deportacije slijedila trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali je ministar za imigraciju Andrew Giles rekao da je odobrio zahtjev srbijanskog igrača, pošto više ne postoji osnov za ukidanje vize.

"Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju", naveo je Giles u saopštenju. Teniski savez Australije saopštio je da pozdravlja odluku o ukidanju vize za osmog tenisera svijeta.

"Uvijek težimo da se svi najbolji igrači svijeta takmiče ovdje u Melbournu u januaru i radujemo se što ćemo održati najbolji mogući turnir i za igrače i za navijače", dodaje se u saopštenju.

Australian open, prvi grand slam u sezoni, igra se od 16. do 29. januara.

federalna.ba/Beta

Novak Đoković Australija
Svjetsko prvenstvo fudbal nogomet Argentina Australija Katar
0 03.12.2022 22:09
Svjetsko prvenstvo Katar fudbal nogomet Francuska Australija
0 22.11.2022 22:05
Novak Đoković Australija
0 15.11.2022 09:51
Novak Đoković Holger Rune
0 06.11.2022 18:47