Đoković: Najljepše je slaviti sa svojim narodom

Teniser Novak Đoković izjavio je večeras da su najljepši trenuci u životu kada uspjehe u tenisu može da proslavi sa svojim narodom i naglasio da za takve trenutke vrijedi živjeti i za njih raditi.

Đoković je na dočeku povodom sedme titule na Vimbldonu ispred Skupštine grada Beograda rekao da mu ispunjava srce što vidi "mnogo srpskih trobojki, djece i mladih" i poručio svojim obožavaocima da ih voli zauvijek.

Dodao je da je imao je mnogo sreće da dostigne velike visine, ali da su trofeji prolazni, a da su najznačajniji momenti "gdje dijelimo uspjehe i povezujemo se na svakom nivou".

Podsjetio je da je mnogo puta bio na pobjedničkom balkonu i istakao da je presudni faktor za to bio "srpski inat i volja za životom i pobjedom".

Objasnio je da američkim novinarima nije mogao sasvim tačno da objasni šta je to inat, pa im je rekao da inat "simboliše duh našeg nebeskog naroda koji pokazuje srce, dušu i volju kada je najteže".

Dodao je da je srpskom narodu "sudbina da prolazi trnovit put" i naglasio da "uvijek postoji svjetlo na kraju tunela", poručivši obožavaocima da su oni to svjetlo.

Govoreći o zabrani učestvovanja na turniru u Australiji početkom godine, Đoković je rekao da je to "ostavio to iza sebe", ali da su ga mjesecima pratili neprijatni pogledi, ali da je "hrišćanski praštati", što je on i učinio.

Dodao je da ga je zabrana dodatno motivisala i inspirisala da se vrati na staze stare slave.

Đokovića je, prema tvrdnjama izvještača Radio-televizije Srbije, ispred Skupštine grada Beograda dočekalo oko 10.000 hiljada ljudi, među kojima su se nalazili i njegovi obožavaoci iz nekoliko zemalja svijeta.

federalna.ba/AA

Novak Đoković tenis
Davis Cup Davis kup tenis
0 17.09.2022 12:25
Davis kup tenis
0 16.09.2022 18:00
Iga Swiatek US Open tenis
0 11.09.2022 09:35
tenis Karen Khachanov
0 07.09.2022 09:26