Dodjelom diploma završen program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta 'Džemal Bijedić'

Dodjelom diploma završen program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta 'Džemal Bijedić'

Svečanom promocijom i dodjelom diploma u Sportskoj dvorani "Sjeverni logor" završen je program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Na svečanoj ceremoniji uručene su diplome za 493 diplomanta koji su završili studij na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru i to 367 diplomanata na I ciklusu studija i 126 diplomanata na II ciklusu studija. Pored toga, promovirano je i 5 doktora nauka na Univerzitetu Džemala Bijedića u Mostaru.

Studentima se ovom prilikom obratila rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović osvrnuvši se na napredak te visokoškolske obrazovne institucije.

"Univerzitet konstantno radi na unapređenju obrazovnog sistema, kroz nove studijske programe, kvalitetan nastavni proces, značajan naučnoistraživački rad, infrastrukturne projekte, te tako stvara osnov za razvoj kompetentnih, ali i motiviranih mladih osoba sposobnih da se prilagode izazovima i potrebama bosanskohercegovačkog tržišta. Od naših diplomanata očekujemo da u budućnosti postanu najbolji i najefikasniji ambasadori i reprezenti našeg Univerziteta, odnosno da kroz buduće poslove i životne angažmane na najbolji način predstavljaju Univerzitet", poručila je rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović te svim diplomantima uputila čestitke.

Diplomantima su se obratili i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Adnan Velagić, te predsjednik Unije studenata Kenan Begović.

U okviru programa obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta upriličeno je Sjećanje na lik i djelo Džemala Bijedića i Midhada Hujdura Hujke uz projekciju filma "Heroj oslobodilačkog rata – Midhad Hujdur Hujka" autora Seada Kreševljakovića, polaganje cvijeća na spomen-bistu Džemala Bijedića i spomen-ploču Midhada Hujdura Hujke i suboraca, kao i svečano otvaranje Sportske dvorane "Sport i zdravlje" uz turnir u stonom tenisu, podsjetili su Univerziteta.

Centralna svečanost bila je sjednica Senata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, a uslijedile su i promocije izdavačke djelatnosti Univerziteta i naučnoistraživačkih i međunarodnih projekata, te promocija doktora nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

federalna.ba/Fena

Univerzitet Džemal Bijedić Mostar
Mostarski sajam Sajam gospodarstva Mostar
0 20.04.2024 17:16
Mostar dekarbonizacija
0 17.04.2024 16:43
Sajam gospodarstva Mostar
0 16.04.2024 12:44