Dodik uložio veto, traži podršku NSRS-a da obori odluke Predsjedništva BiH

Dodik uložio veto, traži podršku NSRS-a da obori odluke Predsjedništva BiH

U Narodnu skupštinu RS-a stigao je zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice zbog zaštite vitalnog interesa Srba u vezi s odlukama donesenim bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 31. marta. 

Za dnevni red Dodik je predložio pet tačaka, navode iz NSRS-a.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese RS-a odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike NSRS-a.

Veoma štetnom po vitalne interese RS-a Dodik je proglasio  i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Dodik je naveo da je po vitalne interese RS-a veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese RS-a Dodik je ocijenio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i OSCE-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese RS-a i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi s izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

federalna.ba

Milorad Dodik NSRS posebna sjednica NSRS
Adam Šukalo Vladimir Mandić Milorad Dodik Aleksandar Vučić
0 30.09.2022 20:00
Milorad Dodik Viktor Orbán
0 29.09.2022 11:36
Milorad Dodik BiH-Rusija utakmica
0 27.09.2022 15:48
Milorad Dodik Hrvatska Republika Srpska
0 27.09.2022 10:43
Milorad Dodik Zakon o nepokretnoj imovini RS
0 26.09.2022 13:19