Dodik: Neće biti povorki ponosa, zakonski će odgovarati svi koji su počinili nasilje

Dodik: Neće biti povorki ponosa, zakonski će odgovarati svi koji su počinili nasilje

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da će zakonski odgovarati svi oni koji su učinili bilo kakve nasilne radnje u vezi sa povorkom ponosa, ali da održavanja takvih skupova u Banjoj Luci neće biti ni u narednim godinama.

Dodik je naglasio da je policija taj skup zabranila s ciljem sigurnosti.

"Banja Luka nije grad koji može da razumije i prihvati takvu vrstu organizovanja, jer je riječ organizovanju od ljudi koji dolaze sa strane", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da pripada mišljenju koje poznaje samo tradicionalnu porodicu koju čine otac - muškarac i majka - žena te da u tom pogledu treba odgajati djecu.

Policija u Banjoj Luci jučer je saopćila da je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska, na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred tih prostorija.

"Jednoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjoj Luci zbog tjelesnih povreda, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banja Luka, radi lične sigurnosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica", navedeno je u saopćenju.

Prije toga banjalučka policija je, uz obrazloženje da se aktivistima ne može garantovati sigurnost,  zabranila najavljeni skup "Bh. povorke ponosa".

federalna.ba

Povorka ponosa Bh. povorka ponosa Milorad Dodik
genocid negiranje genocida genocid u Srebrenici rezolucija Ujedinjene nacije Aleksandar Vučić Milorad Dodik
0 12.04.2024 20:46
Jelena Trivić Izborni zakon Milorad Dodik Narodni front
0 12.04.2024 19:13
NSRS Izborni zakon Milorad Dodik
0 11.04.2024 21:17
Milorad Dodik Aleksandar Vučić
0 11.04.2024 20:13