Dodik: Ne namjeravam se odazvati pozivu Tužilaštva BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se ne namjerava odazvati pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

Formiranje predmeta prema izmjenama Krivičnog zakona BiH Dodik vidi kao slijed koji ide “ka raspadu BiH”, koja, kako je rekao, “ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba”.

Poručio je da će svaki građanin RS-a koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

"Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati", rekao je Dodik za RTRS.

SNSD na Mrakovici organizuje veliki stranački skup

Na Mrakovici, na Kozari, za večeras je najavljen veliki skup Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), pod nazivom "Živjeće Srpska". Do sada je pristiglo oko 50 autobusa sa simpatizerima SNSD-a, a na Mrakovicu je već stigao lider te stranke Milorad Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH, k...

Dodao je da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi cilj Valentina Incka i drugih da dodatno naprave raskol.

"Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan biće zaštićen", naveo je Dodik.

federalna.ba/Srna

Milorad Dodik negiranje genocida
Elmedin Konaković Milorad Dodik
0 20.10.2021 15:16
Milorad Dodik Republika Srpska
0 19.10.2021 20:07
imunitet Milorad Dodik
0 19.10.2021 19:45