Dječija predstava "Mrav i bukva"
(Izvor: Udruženje dramskih glumaca "Mundo Mundo")

Dječija predstava "Mrav i bukva"

U Dječijoj kući (Grbavička bb) u Sarajevu, u subotu. 02. 12. 2023.  Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo‟ će obradovati mladu teatarsku publiku predstavom „Mrav i bukva‟ koja se realizira u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekt „Produkcija i izvođenje predstave ‘Mrav i bukva’‟ sufinansira Općina Novo Sarajevo. 

Interesantna i komična priča o nemogućoj ljubavi između zalutalog mrava i jedne nadobudne bukve, koja u subotu počinje u 11 sati,  namijenjena je djeci uzrasta od šest do jedanaest godina, a režira poznati bosanskohercegovački glumac Mario Drmać.

Predstava „Mrav i bukva“ je nastala prema pripovijetki „Mrav i bukva“ Zvonimira Baloga. Govori o odrastanju, poštovanju i ljubavi. Ukazuje na osnovne ljudske vrijednosti i na to da smo svi stvoreni sa svrhom. Ova predstava publiku hrani porukom da niko nije manje ili više vrijedan i da svako ima svou jedinstvenu ulogu u ovom svijetu. Baš tako i mali mrav može zaslužiti ljubav sasvim drugačije, velike bukve.
 
U predstavi igraju Matea Mavrak i Adis Omerović. Dramatizaciju predstave potpisuju Žaneta Trišić-Bajramović i Džejna Hodžić koja je radila i tekst songova, dok je autorska muzika songova prepuštena iskusnom dvojcu Hamdiji Salihbegoviću i Nedžadu Merdžanoviću. Za dizajn promo materijala pobrinuo se Almir Gusić-saopćeno je iz Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo‟.
 
federalna.ba
pozorišna predstava
Zlatko Paković Oslobođeni Mostar pozorišna predstava predstava Dragan Markovina
0 05.02.2024 19:17
pozorišna predstava
0 02.02.2024 08:55
pozorišna predstava
0 01.02.2024 13:56
pozorišna predstava
0 01.02.2024 10:21