Dizdar u Bihaću: Podrška održivom povratku

Dizdar u Bihaću: Podrška održivom povratku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Bihać, gdje je sa gradonačelnikom Elvedinom Sedićem razgovarao o projektima od značaja za povratničku zajednicu u Bihaću. 

Ministarstvo realizira nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata na području ove lokalne zajednice, a koji se odnose na unaprjeđenje kvaliteta života povratnika.

- Drago mi je da Grad Bihać i gradonačelnik imaju jasnu viziju. Postoji niz projekata koje žele realizirati u povratničkim mjestima, što nama u Ministarstvu olakšava posao, jer je ključni korak imati kvalitetne projekte. U razgovoru sa gradonačelnikom tematizirali smo aktuelne i nadolazeće projekte. Nakon što budu završene određene administrativne prepreke, uselit ćemo korisnike u višestambeni objekat. Priprema objekta je u završnoj fazi, a izgradili smo ga kroz projekat CEB II – Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja - ističe ministar Dizdar.

U toku je realizacija nekoliko projekata u povratničkim sredinama.

- Zahvalan sam ministru Dizdaru, koji je iskazao podršku projektima. Kada govorimo o podršci Ministarstva - ona je značajna, posebno za projekte koji su u toku u povratničkim mjesnim zajednicama Orašac i Srbljani, na kojima zajednički radimo. U budućnosti želimo zadržati značajniju podršku ovog Ministarstva, što je opredjeljenje i ministra Dizdara - kazao je gradonačelnik Sedić. 

Ministar Dizdar je posjetio i bihaćkog župnika Ivana Lovrića, s kojim je razgovarao o izgradnji zvonika svetog Ante Padovanskog, čiju izgradnju će podržati Ministarstvo, saopćeno je iz ovog ministarstva.

federalna.ba/Fena

Nerin Dizdar Bihać povratnici
Bihać Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić onkologija
0 20.11.2023 12:36
Marko Mišić Derventa povratak povratnici
0 18.11.2023 18:13
Ćamil Duraković Vlada Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić povratnici
0 15.11.2023 18:31