Direktor Rome uvjeren da će Mourinho ostati u klubu

Direktor Rome uvjeren da će Mourinho ostati u klubu

Direktor Rome Tiago Pinto rekao je danas da je uvjeren da će trener Jose Mourinho ostati u klubu, uprkos tome što je za njega zainteresovan Fudbalski savez Portugala.

Fudbalski savez Portugala traži novog selektora otkako je reprezentaciju napustio Fernando Santos poslije lošeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Kataru i eliminacije u četvrtfinalu.

Mediji su spekulisali da Savez želi da dovede Mourinha, kome bi dozvolio da ostane da radi u Romi, ali u rimskom klubu su naveli da su navikli na glasine.

"Kada imate trenera kakav je Mourinho, morate da se naviknete na glasine. Ovo je prvi put u 18 mjeseci da su klub ili savez zainteresovani za njega. Ništa nas ne ometa na pripremama, samo smo koncentrisani na posao. Ja sam Portugalac i svaki put kada promijenimo trenera Mourinho se pominje, ali računamo na njega u budućnosti", rekao je Pinto za Gazzetta dello Sport.

Pinto je govorio i o transferima i rekao da se nada da će Nicolo Zaniolo produžiti ugovor, koji ističe 2024. godine.

"Nema žurbe, kako je rekao njegov agent Claudio Vigorelli. Sada smo koncentrisani na teren. Imali smo dobar razgovor sa Nicolom i njegovim saradnicima, pronaći ćemo trenutak da razgovaramo, a na kraju neće biti problema", dodao je on.

Ugovor Christophera Smallinga ističe u junu i mogao bi da napusti Olimpico kao slobodan igrač.

"Želimo da ga zadržimo, a on mora da nam pošalje odgovor. Ima klauzulu za odlazak, platili smo 15 miliona eura i proviziju da bismo ga doveli i ima platu četiri miliona. Roma je mnogo uložila u njega, strpljivo je čekala kada je bio povredjen, on zna da se oslanjamo na njega", rekao je Pinto.

Argentinac Paulo Dibala vratio se u klub nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo.

"Vidim da je ovdje srećan, on mora da se osjeti važnim, a to može u Romi. Prijatno mu je u svlačionici, sa trenerom i navijačima. Ne strahuje da Roma nije dovoljno velika za njega i on će nam pomoći da dostignemo nivo koji želimo", rekao je Pinto.

On je dodao da je Rick Karsdorp na tržištu, ali da ga klub sigurno neće pustiti da ode besplatno, poslije sukoba koje je holandski fudbaler imao sa trenerom Mourinhom.

Mourinho je u novembru rekao da je Karsdorp neprofesionalan jer se nije pojavio na treningu i na turneji po Japanu.

Takmičenje u Seriji A nastavlja se u sredu, a sedmoplasirana Roma će dočekati Bolognu.

federalna.ba/Beta

Roma Jose Mourinho
Roma Paris Saint-Germain
0 16.08.2023 12:11
Jose Mourinho fudbal Fudbalski savez Italije
0 28.06.2023 21:08
Sevilla Roma
0 01.06.2023 11:54