Direktor Red Bulla: Hamiltonov otac se raspitivao o mjestu u ekipi
(Izvor: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON)

Direktor Red Bulla: Hamiltonov otac se raspitivao o mjestu u ekipi

Direktor Red Bulla Christian Horner rekao je danas da ga je otac vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona kontaktirao u vezi sa mjestom u toj ekipi za 2024. godinu. Horner je u intervjuu koji je Daily Mail objavio u srijedu, rekao da su ga kontaktirali predstavnici sedmostrukog svjetskog šampiona u vezi sa mogućim pregovorima o angažmanu, ali nije naveo o kome se radi.

Hamilton je rekao da, koliko on zna, niko nije kontaktirao Red Bull, već da je Horner sa njim pokušavao da dogovori sastanak. Hamiltonov otac Anthony bavio se karijerom njegovog sina na početku, ali od 2010. godine nije dio njegovog menadžerskog tima.

Horner je danas u izjavi za Sky rekao da je nevjerovatno "kolika se gužva napravila" i naveo da se Hamiltonov otac raspitivao o mjestu vozača u Red Bullu na kome je Sergio Perez.

"Nije neobično da se razmjenjuju poruke. Poznajem Anthonyja Hamiltona 15, 16 godina tako da je tokom sezone neizbježna razmjena. Čini se da je mnogo toga učitano u ovo. Anthoyi je fin momak. On je napravio kontakt, mislim, ne sjećam se, u vezi sa Sergijom, samo je postavio upitno i sugestivno pitanje. Ne znam kakvu ulogu ima Anthony u Lewisovom timu, ali imaju neku vrstu odnosa. Mislim da se nije raspitivao za sebe da dođe da vozi", naveo je Horner.

Spekuliše se o poziciji Pereza u Red Bullu pošto se postavlja pitanje da li će zbog loše forme biti u ekipi do isteka ugovora, na kraju sljedeće godine.

"Mi smo zadovoljni vozačima koje imamo, ali Lewis nije pobijedio u trci skoro dvije godine. Možete razumjeti pitanja koja se postavljaju, sasvim je logično i normalno da se takve stvari dešavaju. I kao što sam rekao, uvijek sam imao sjajan odnos sa Anthonyjem, on je fin momak, ali nema slobodnog mjesta u ekipi tako da tu zaista nema priče", rekao je Horner.

federalna.ba/Beta

Red Bull Formula 1
Bahrein testiranja Formula 1
0 21.02.2024 12:51
Ferrari Formula 1
0 13.02.2024 14:49
Formula 1 Lewis Hamilton Ferrari
0 01.02.2024 22:25
Aston Martin Formula 1 novi bolid
0 04.01.2024 13:57