Deveto kolo košarkaše Slobode vodi u Donji Vakuf
(Izvor: Arhiv)

Deveto kolo košarkaše Slobode vodi u Donji Vakuf

Nakon reprezentativne pauze ekipa OKK Sloboda u okviru devetog kola lige BiH ide put Donjeg Vakufa gdje će ih ugostiti domaćin Promo.

Obje ekipe su odigrale po šest utakmica u dosadašnjem toku prvenstva, a osim istog broja utakmica dijele i isti omjer od tri pobjede i tri poraza što je razlog više da očekujemo veliku borbu i dobru košarku. Iako su „Momci s Vrbasa“ do sada neporaženi na svom parketu, iz Donjeg Vakufa goste navode kao blage favorite u ovom susretu.

Trener Damir Mulaomerović uoči susreta smatra da stanje nakon nekoliko dužih pauza još uvijek nije kakvo bi trebalo biti, ali ističe da se njegovi igrači pripremaju koliko je to moguće. Tuzlaci više ne mogu računati na usluge Kaplanovića koji je odsutan već duži period zbog povrede, a nedavno je došlo i do sporazumnog raskida ugovora te Đorđe više nije član crveno-crnih.

Utakmicu koja definitivno puno znači i za jedne i za druge iz tabora Slobode najavio je Fahrudin Manjgafić:

„U narednom kolu idemo veoma nezgodnoj ekipi Proma koja je dosadašnjim igrama pokazala neosporan kvalitet. Veoma su nezgodna ekipa, posebno na svom terenu. Mi smo reprezentativnu pauzu iskoristili radno uz korekcije naše igre. Fokusirali smo se isključivo na nas. Vjerujem da ćemo uz maksimalno ozbiljan pristup i koncentraciju do kraja doći do važne pobjede“, zaključio je Manjgafić.

Susret je zakazan za subotu od 17:00 sati u sportskoj dvorani Donji Vakuf, odnosno popularnoj „Promo Areni“. Nominacija službenih lica odlučila je da sudijska trojka na ovom meču budu Tomislav Stapić, Vladimir Marić i Luka Brekalo.

Sve utakmice devetog kola odigrat će se bez prisustva publike, a prenos iz Donjeg Vakufa se može pratiti putem službenog Youtube kanala KSBiH čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama uoči utakmice.

federalna.ba/Dino Durmić

sport košarka
sport Federalni radio
0 18.01.2021 23:48
košarka Crvena zvezda
0 18.01.2021 21:10
sport
0 18.01.2021 20:44
sport
0 18.01.2021 19:22
Alen Ovčina sport
0 18.01.2021 18:43
Feđa Dudić FK Velež sport
0 18.01.2021 18:31