Deveti Juventafest bit će održan od 8. do 12. septembra

Selektorica Festivala Emina Omerović najavila je na konferenciji za novinare raznolik i kvalitetan program 9. Juventafesta. Predstave odlikuje originalnost pozorišnog izražaja, ali i relevantnost tema kojima se mladi bave.  

- I ove godine imamo predstave u kojima mladi hrabro progovaraju o zaista važnim društvenim temama. Radi se o emotivnim i inspirativnim pričama, o buntu mladih, o energičnoj scenskoj igri mladih. Sve su to odlike predstava koje ćemo imati priliku pogledati na ovogodišnjem festivalu - istaknula je.

Predstave ovogodišnjeg 'Juventafesta' gledat će i žiri, a bit će dodijeljene dvije nagrade - Gran pri i specijalna nagrada žirija.
Kaže da su ponosni i na edukativni segment tog festivala - radionice za sudionike festivala, ali i za profesore -  voditelje dramskih sekcija u srednjim školama. I ove godine među sudionicima 'Jeventafesta' bit će i mlade osobe s Down sindromom, kao podrška procesu inkluzije.
Direktorica Festivala Jasna Diklić istaknula je važnost kontinuiteta koji taj festival ima i okarakterizirala to kao neku vrstu podviga. Za naredni, jubilarni Juventafest, najavila je još bogatiji program.

Direktor Centra kulture i mladih Općine Centar Armin Omerović pohvalio je kontinuiranu suradnju te institucije kulture i 'Juventafesta' te ozbiljnost s kojom se pristupa organizaciji tog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva.

Deveti Juventafest bit će održan od 8. do 12. septembra u Centru kulture i mladih Općine Centar i Pozorištu mladih u Sarajevu. Zvanično otvaranje Festivala planirano je za srijedu navečer, a uručenje nagrada i zatvaranje Festivala za nedjelju u Pozorištu mladih Sarajevo. 

Portparol Juventafesta Azra Islamagić Mulahmetović

( Dunja Jelovac )

Juventafest
Juventafest Pozorište mladih Pozorište mladih Sarajevo
0 12.09.2021 11:33
Juventafest
0 06.09.2021 21:08
Juventafest Sarajevo Daria Lorenci Flatz
0 01.09.2021 18:38