“Desant na Jajce”

Festival “ Desant na Jajce” počinje 27.jula

 

Kraljevski grad Jajce je i ovog ljeta centar kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Četvrti po redu Festival „Desant na Jajce“ počinje 27. jula i trajat će tri dana. Ovogodišnji Desant donosi najsadržajniji program do sada, na jedinstvenoj lokaciji – amfiteatru ispod čuvenog Plivskog vodopada, koji važi za jedan od najljepših vodopada u svijetu i jedna je od najpoznatijih atrakcija Bosne i Hercegovine.

Desant Festival, koji se od 2020. godine dešava u kraljevskom gradu Jajcu, osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete spektakularno Jajce.

Festival će  započeti koncertom poznatog bosanskohercegovačkog benda Mostar Sevdah Reuniona 27.7.2023. godine. Drugog dana Festivala 28. jula,  posjetioci će moći uživati u nastupu   popularnog pop-rock banda S.A.R.S., a nakon toga pozornicu će preuzeti poznati DJ Kiril Džajkovski koji na maestralan način kombinuje elektronsku muziku i poznate zvuke Balkana. U subotu, trećeg dana Desanta, moći ćete uživati u zvucima elektronske muzike, a na sceni ispod Plivskog Vodopada kao  zvijezda večeri nastupit će poznati svjetski DJ David Morales uz pratnju domaćih DJ-eva After Affaira, Nebs Jacka, RAJOTA i Machadoa.

 

Organizatori događaja „Desant na Jajce 2022.“ su Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU Agencija Jajce, a pokrovitelji manifestacije su Općina Jajce, Vlada SBK/KSB,Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Evropska Unija.

O programu ove veličanstvene manifestacije razgovarali smo sa jednim od organizatora Nedimom Lipom iz Inicijative “ Odmori u BiH”.

 

Alma Jusubašić

Otvoreni program