videoprilog Darija Mehmedovića (Dnevnik 2 - Sport)

Davis Cup: BiH - Meksiko 2:0

Teniska Davis kup reprezentacija BiH nakon prvog dana meča s Meksikom koji se igra u Širokom Brijegu vodi rezultatom 2:0 i nalazi se nadomak plasmanu u narednu rundu.

Bosanskohercegovački teniseri opravdali su ulogu favorita i prvog dana duela sa Meksikom poveli rezultatom 2:0. Prvi bod našoj selekciji donio je Nerman Fatić. Iako je Gerardo Lopez Viljasenor najbolje rangirani teniser Meksika, evidentna je bila razlika u kvaliteti našeg i meksičkog tenisera. Fatić je bez većih problema riješio ovaj meč u svoju korist rezultatom 6:3, 6:4. Duel je trajao sat i 24 minute. 

Nakon Fatića, na centralni teren Set akademije u Širokom Brijegu izašli su naš najbolje rangirani teniser Damir Džumhur i trenutno 915. igrač svijeta Alan Fernando Rubia Fieros. Džumhur svom protivniku nije ostavio mnogo prostora za zadovoljstvo, tek tri osvojena gema. Nakon svega 59 minuta igre, bilo je 6:2, 6:1 za Džumhura.

Naš tim u sutrašnji dan ulazi sa velikom prednošću. U 10 sati i 30 minuta planiran je dubl meč u kojem će boje Bosne i Hercegovine braniti Mirza Bašić i Tomislav Brkić a ako bude potrebno nakon toga će se igrati i mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Ukoliko naš tim ostvari pobjedu protiv Meksika, u što ne sumnjamo, izborit će kvalifikacioni meč za ulazak u finale Davis Cup takmičenja za 2023. godinu.

federalna.ba

Davis kup tenis