Dave Grohl snimio dokumentarac posvećen vremenima na turnejama

Dave Grohl snimio dokumentarac posvećen vremenima na turnejama

Američki rock glazbenik, frontmen Foo Fightersa Dave Grohl režira dokumentarni film "What Drives Us", u kojem gostuju brojne glazbene zvijezde, a posvećen je danima koje su proveli na cesti u kombiju za vrijeme dugih turneja, piše Deadline.

Grohl je s glazbenim zvijezdama istražio njihove početke, a posebno od koje je važnosti bio kombi u stvaranju rock legendi i nezaboravnih priča.

Na popisu zvijezda s kojima je razgovarao nalaze se St. Vincent, Jennifer Finch iz L7, Tony Kanal iz No Doubta, Flea iz RHCP, Lars Ulrich iz Metallice, Brian Johnson iz AC/DC-ja, Dave Lombardo iz Slayera, Steven Tyler iz Aerosmitha, The Edge iz U2-a, Ringo Starr iz The Beatlesa, Slash i Duff McKagan iz Guns n’ Roses i drugi.

“Ovo je moje ljubavno pismo posvećeno svim glazbenicima koje je njihova strast dovela do toga da ostave sve iza sebe, uskoče u kombi i ostvare svoje snove”, objasnio je Grohl.

Produkcija film opisuje kao ‘hommage’ trenutku u životu svakog glazbenika kada se provjerava njihova predanost i želja da sviraju za druge postaje gotovo iracionalan čin slijepe vjere.

“Iako svi imaju priče – nečuvene, nevjerojatne, sulude, kao i dirljive – sve ih dijeli zajednička veza. U nekom trenutku, prije nego što je itko znao njihovo ime, imali su nezaustavljivu potrebu podijeliti svoju glazbu sa svijetom”, stoji u opisu dokumentarca koji na Amazon Prime Video stiže 30. travnja.

federalna.ba/Hina

Dave Grohl dokumentarac turneje
Tina Turner Jay-Z Dave Grohl Rock and Roll Hall of Fame
0 13.05.2021 13:22
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
0 20.04.2021 08:58
Britney Spears dokumentarac život
0 01.04.2021 08:29
Britney Spears Framing Britney Spears dokumentarac
0 11.02.2021 10:44