Danas na sceni CKM Sarajevo dječija predstava “Zmaj i nogometaševa kći“
(Izvor: CKM Sarajevo)

Danas na sceni CKM Sarajevo dječija predstava “Zmaj i nogometaševa kći“

U srijedu, 25.oktobra, na teatrskoj sceni CKM-a Sarajevo biće odigrana prva repriza predstave “Zmaj i nogometaševa kći“.

Zmajevi su vijekovima dio dječijih priča. Često se doživljavaju kao magična stvorenja koja djecu mogu odvesti u nevjerovatne avanture.

Zmajevi takođe mogu biti veoma strašni, što može dovesti do napetih priča. U svakom slučaju, bajke o zmajevima su uvijek popularne među djecom. Bilo da su prijateljski raspoloženi ili zastrašujući, zmajevi stvaraju sjajne priče. Djeca će uvijek biti fascinirana ovim čarobnim stvorenjima.

„Zmaj i nogometaševa kći“ je lepršava predstava, u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja, u kojoj i planet zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta.  Zašto su zmajevi zloćudni, mogu li promijeniti ćud?

Trijumf dječije dosjetljivosti nad zmajskim prijetnjama, donosi sreću svima kao kad  nikom ne ostaje uskraćena slast rođendanske torte. Kada se ljepota pojavljuje u onom sjaju u kojem blista dječija mašta i znatiželja. 

Nadahnute glumačke kreacije ilustrovane muzičkim numerama, učinit će čaroliju potpunom, da i publika postane akter igrokaza“Zmaj i nogometaševa kći“, i da nas odvedu u svevremeni svijet bajke, sa uvjerenjem da su čarolije ne samo oko nas, nego i u nama….

Tekst predstave potpisuje Mirsad Bećirbašić a kolektivnu režiju: Armin Omerović, Ana-Marija Tomić i Senad Bostandžić. U predstavi igraju i pjevaju: Armin Omerović(Zmaj), Ana-Marija Tomić (Nogometaševa  kći), Senad Bostandžić (Gradonačelnik).

Scenografiju i plakat je radio Admir Halilović a kostimografiju Amna Kunovac Zekić. 

Muzika je djelo Senada Bostandžića a aranžmane je radio Halid Hajduković.

ehnička realizacija: Džemal Karkelja

Produkcija: Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

federalna.ba/CKM Sarajevo

predstava
predstava JU Bosanski kulturni centar Aleksandar Pejaković
0 14.02.2024 13:24
Zlatko Paković Oslobođeni Mostar pozorišna predstava predstava Dragan Markovina
0 05.02.2024 19:17