Dan Općine Doboj Jug - Otvorena biblioteka i skladište Civilne zaštite

Dan Općine Doboj Jug - Otvorena biblioteka i skladište Civilne zaštite

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koju je predvodio premijer Mirnes Bašić, a u kojoj su bili i ministri Spahija Kozlić, Mirsad Hadžić, Fahrudin Čolaković i Zlatko Jelić, prisustvovala je danas svečanom obilježavanju Dana Općine Doboj Jug.

Delegacija je položila cvijeće na Centralnom spomen-obilježju i Spomeniku civilnim žrtavama rata, a potom je upriličeno svečano otvorenje nove Opće biblioteke i skladišta Civilne zaštite, čiju je izgradnju finansirala Vlada ZDK-a.

Bašić je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uputio čestitke građanima ove općine, rekavši da Doboj Jug spada među manje općine ovog kantona, ali da njen razvojni put govori da je "velika općina s ogromnim patriotskim srcem, snažnim poduzetničkim duhom te poštenim, čestitim i radišnim građanima".

Naglasio je da je ovo općina sa snažnim poduzetničkim duhom, koji je karakterističan za ovaj kraj ZDK-a i prepoznatljiv u cijeloj Bosni i Hercegovini, te da općinska administracija "radi odličan posao stvarajući uslove za jačanje lokalne privrede i privlačenje investicija".

Istakao je da Općina Doboj Jug ima punu podršku institucija Zeničko-dobojskog kantona, koja se ogleda u podršci brojnim razvojnim projektima u svim oblastima - privredi, školstvu, vodnoj i drugoj infrastrukturi, a u kojima je kantonalni nivo u općinskoj administraciji imao istinskog partnera. Takvi projekti, dodao je, su i novootvorena zgrada Opće biblioteke i skladište Civine zaštite, saopćeno je iz Press službe ZDK.

federalna.ba/Fena

Doboj Jug
Anis Hadžikadunić Doboj Jug Formula 1 Makljenovac
0 26.06.2022 19:00
Doboj Jug Porezna uprava FBiH
0 19.06.2022 12:11