Dan državnosti Bosne i Hercegovine na Federalnoj televiziji

U petak, 25. novembra, Federalna televizija će nizom prigodnih programa obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 

„Dobro jutro, Bosno i Hercegovino“ (06:45h) produžit će svoje praznično izdanje. Do Vijesti u 10, u jutarnji program Federalne televizije javit će se reporteri i informirati gledatelje sa svih lokacija u Bosni i Hercegovini na kojima se obilježava Dan državnosti, a o značaju ovog dana govorit će brojni gosti.

Magazin „Svako dobro“ (12:15h) u petak ima specijalno izdanje. Izdvajamo priče o ljubavi prema domovini koja spaja sve generacije; o antifašističkom naslijeđu i Vječnoj vatri; te o elitom timu Državne agencije za istrage i zaštitu.

U 21:05h Federalna televizija prikazuje dokumentarni film „Talijan“ snimljen u valstitoj produkciji. Autorica Arijana Saračević Helać priča priču o čovjeku koji je živio slobodu i kao takav postao uzor i autoritet desetinama mladih koji su branili Sarajevo. Kroz djelo prvog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH Mustafe Hajrulahovića i mnoštvo arhivske građe, ovim dokumentarnim filmom  podsjećamo na hrabru borbu branitelja čiji su motiv i cilj bili borba za jedinstvenu i multietničku državu BiH. 

Specijalni program Federalne televizije povodom Dana državnosti gledateljima će ponuditi i dva koncerta. Koncert Dine Merlina u okviru turneje „Hotel Nacional“ koji je ovaj popularni kantautor održao na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ Federalna TV emitira u 10:10, a u 15:30h koncert benda Dubioza kolektiv iz sarajevske Skenderije.

Dva igrana filma za kraj dana. Kultna „Sutjeska“ (21:20h) iz 1973. godine sa Richardom Burtonom nagrađena je Zlatnom arenom u Puli za najbolji film, scenarij i najboljeg glumca - Ljubišu Samardžića, te Bronzanom arenom za režiju. 
Rediteljski prvijenac Angeline Jolie „U zemlji krvi i meda“ sa Zanom Marjanović, Zoranom Kostićem, Brankom Đurićem i Feđom Štukanom Federalna TV emitira u 00:10h.