Damir Mehić Bibi izručen pravosudnim institucijama TK
(Izvor: Granična policija BiH)

Damir Mehić Bibi izručen pravosudnim institucijama TK

Damir Mehić Bibi koji je u februaru prošle godine osuđen na sedamnaest godina i pet mjeseci zatvora, danas je izručen pravosudnim institucijama Tuzlanskog kantona, i određen mu je devetomjesečni pritvor. Uz ubistvo Mehić je osuđen i za pokušaj ubistva, učestvovanje u grupi ljudi koja počini krivično djelo te nedozvoljeno držanje oružja ili ekplozivnih materija.

Naime, nakon ubistva Emira Džinića u ugostiteljskom objektu u Tuzli 2013. godine, Mehić je pet godina proveo u bjekstvu, sve do 2018. godine kada je uhapšen na Jahorini. Nakon dvije godine provedene u pritvoru i okončanja sudskog procesa u februaru prošle godine, pušten je na slobodu uz mjere zabrane, poslije čega se ponovo našao u bjekstvu i za njime je raspisana Interpolova potjernica.

U augustu prošle godine uhapšen je na beogradskom aerodromu prilikom pokušaja ulaska u Srbiju na osnovu falsifikovanih dokumenata. Pored Damira Mehića u ovom predmetu osuđeni su još i Amir Mehić na 11 godina i šest mjeseci, Amir Lisičić na 16 godina i šest mjeseci, Denis Rahmanović na godinu i Mersed Mehanović na šest mjeseci zatvora, što je ukupno blizu 47 godina zatvora.

federalna.ba/Dino Durmić

Damir Mehić Bibi