"Da nije Trumpa nisam siguran da bih se kandidovao za izbore 2024. godine"
(Izvor: Ilustracija/CNN)

"Da nije Trumpa nisam siguran da bih se kandidovao za izbore 2024. godine"

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da nije siguran da bi se kandidovao za još jedan mandat u Bijeloj kući da njegov prethodnik Donald Trump nije protivkandidat.

"Da se Trump nije kandidovao, nisam siguran da bih se i ja kandidovao. Ali, za dobrobit zemlje, ne možemo mu dozvoliti da pobijedi", rekao je Biden demokratskim donatorima tokom skupljanja sredstava za njegovu kampanju 2024. u Bostonu.

Biden je tom prilikom da je demokratija "u većoj opasnosti 2024." nego što je to bila na izborima 2020. godine, na kojima je pobijedio Trump, dodajući da se "takmiči protiv glavnog poricatelja izbora".

"Trump više čak i ne skriva loptu", rekao je Biden, dodajući da su Trump i njegovi MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom) republikanci "odlučni uništiti američku demokratiju".

Njegove izjave uslijedile su nakon što je Trump, govoreći na predizbornom događaju u subotu u Iowi, nazvao Bidena "rušiteljem američke demokratije".

"Joe Biden nije branitelj američke demokratije. Joe Biden je razarač američke demokratije. To su on i njegovi ljudi. Oni su rušitelji američkog sna. Američki san je mrtav s njima na vlasti", smatra Trump.

federalna.ba/AA

Donald Trump izbori Joe Biden