Da li je kidnapovanje pasa Lady Gage bilo politički motivirano?
(Izvor: EPA-EFE/SAUL LOEB / POOL)

Da li je kidnapovanje pasa Lady Gage bilo politički motivirano?

FBI navodno istražuje je li kidnapovanje buldoga Lady Gage bilo politički motivirano jer je prošlog mjeseca pjevala na inauguraciji predsjednika Joea Bidena.

Prema The Sunu, agenti FBI-a koji su se specijalizirali za slučajeve otmice i otkupnine rade s policijom Los Angelesa kako bi otkrili 'što je točno motiviralo ovaj incident'.

Izvor upoznat s incidentom rekao je: 'Lady Gaga je naravno, poznata, ali pjevala je na inauguraciji predsjednika Bidena što ovaj slučaj podiže na novu razinu.'

Informacija da su psi Lady Gage mogli biti 'ukradeni za otkupninu' dolazi samo nekoliko sati nakon što je  zastrašujući video snimak pokazao trenutak u kojem je u srijedu navečer šetač njezinog psa Ryan Fischer ustrijeljen u prsa u Los Angelesu.

Fischer je upao u zasjedu ispred svoje kuće u aveniji Sierra Bonita u zapadnom Hollywoodu dok je šetao Gagine pse Koji, Miss Asia i Gustav nešto prije 22 sata.

Na nadzornim snimkama snimljenim iz susjedove kuće vidi se bijela limuzina koja se zaustavlja pored 30-godišnjaka i dvoje ljudi koji se penju sa stražnjeg sjedala. Čuje se kako jedan od napadača puca iz pištolja dok juriša prema Fischeru, upozoravajući ga da 'odustane'.

Između Fischera i dvojice napadača na zemlji dolazi do borbe. Čuje se kako vrišti šetač pasa 'ne' i doziva nekoga da mu pomogne dok pokušava zaštititi buldoge od napadača. Tada se čuje jedan pucanj i Fischer vrišti od boli.

Napadači se zatim naguravaju u stražnji dio limuzine držeći Koji i Gustava. Miss Asia (treći pas), je uspjela pobjeći napadačima, te se vidi kako trči natrag do Fischera koji leži na tlu.

Fischeru je pucano u prsa, ali očekivalo da će preživjeti. Policija kaže da je bio svjestan i komunikativan kad su stigli na mjesto događaja.

Policija je jednog od osumnjičenih opisala kao muškarca koji je nosio crni šešir i crnu majicu s kapuljačom. Spol drugoosumnjičenog je 'nepoznat', kaže policija, a i oni su nosili crnu odjeću.

Gaga kaže da je izbezumljena zbog incidenta i nudi nagradu od 500.000 dolara za povratak Kojija i Gustava, izvijestio je TMZ.

No, bivši agent FBI-a Frank Montoya Jr u četvrtak je oštro kritizirao odluku zvijezde za DailyMail.com, rekavši kako njezina nagrada nije samo dovela u opasnost istragu LAPD-a, već je otvorila tržište za kriminalce koji će početi krasti pse slavnih i vraćati ih za visoke otkupnine.

Susjed čija je kamera snimila otmicu u srijedu navečer pristao je objaviti snimku tek nakon što je od Gaginog tima dobio vijest da pjevačica želi da se videozapis široko dijeli kako bi se uhvatili odgovorni, izvijestio je TMZ.

LAPD još nije komentirao da li je napad bio ciljani. U Los Angelesu su nedavno zabilježene i druge krađe francuskih buldoga.

Prije samo šest dana Fischer je na Instagramu objavio video kako pjeva Gaginim mladuncima i označio službenu stranicu Miss Asie na Instagramu. Prethodno je u više navrata objavljivao slike pasa.

federalna.ba

psi Lady Gaga Joe Biden Joseph Biden kidnapovanje ubistvo Ryan Fischer
SAD Joe Biden kontrola oružja
0 25.06.2022 16:24
Shireen Abu Akleh ubistvo Izrael
0 24.06.2022 13:34
Rusija ubistvo fotograf Ukrajina
0 23.06.2022 09:01