Čović i Nikšić: Pristupiti hitnom uspostavljanju Vlade Federacije BiH
(Izvor: Fena/Ured predsjednika FBiH)

Čović i Nikšić: Pristupiti hitnom uspostavljanju Vlade Federacije BiH

Predsjednici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Dragan Čović i Nermin Nikšić razgovarali su danas o dovršavanju procesa uspostave federalne vlasti.

Sastanak između potpisnika dokumenta o smjernicama, načelima i ciljevima djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti inicirala je predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara kako bi se u najskorijem roku omogućila implementacija izborih rezultata.

Dužnosnici su razgovarali o implementaciji rezultata Općih izbora u skladu sa Ustavom i rokovima oko uspostave vlasti i osiguranju nesmetanog funkcioniranja kao pretpostavkom za ostvarenje potrebne stabilnosti i napretka, s obzirom da Federalna vlada djeluje u tehničkom mandatu, saopćeno je.

Kako je rečeno nužno je pristupiti hitnom uspostavljanju Vlade Federacije te se u tom svjetlu obavezalo da će se, u skladu s načelima i dogovoru, krenuti u pripremu kadrovskih rješenja po svim resorima u Vladi Federacije BiH i drugim institucijama na nivou Federacije te osiguravanja garancije za podršku kroz oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednica Federacije Lidija Bradara istaknula je zadovoljstvo održanim sastankom i naglasila optimizam u provođenju izbornih rezultata kako bi se u što skorijem roku u potpunosti osiguralo funkcioniranje, stabilnost i opći napredak Federacije Bosne i Hercegovine.

federalna.ba/Fena

Dragan Čović Nermin Nikšić
Michael Murphy Dragan Čović
0 16.05.2024 21:44
Dragan Čović sastanak koalicija
0 13.05.2024 22:32
nermin ni Nermin Nikšić signal program gašenje emitovanje federalna TV
0 09.05.2024 20:10
Nermin Nikšić Milorad Dodik Radovan Višković napadi na povratnike
0 03.05.2024 16:50