Čolina: Nemam ništa protiv da ostanem selektor

Čolina: Nemam ništa protiv da ostanem selektor

Rukometna reprezentacija BiH pod vodstvom selektora Tonija Čoline nije uspjela eliminisati Grčku i plasirati se u baraž sa Crnom Gorom. 

Selektor Čolina je na vruću stolicu dospio nakon razlaza sa Ivicom Obrvanom i pokušao je zajedno sa reprezentativcima da izbori plasman u baraž. 

Međutim, mnogo nerukometnih stvari svalilo se na pleća mladog i ambicioznog stručnjaka koji nakon svega poručuje rukometnim radnicima u BiH da se okrenu radu s mlađim kategorijama. 

- Povrijedio nam se Jozinović u 2. minuti utakmice i taj trenutak nismo mogli nadomjestiti. Probali smo se boriti u odbrani koliko god smo mogli. Na poluvremenu smo imali dva gola zaostatka i probali smo napravii čudo, ali nažalost nismo uspjeli. Golman Grčke je u nekim situacijama jako utjecao sa svojim odbranama. Pali smo u mlin i do kraja smo uspjeli samo smanjiti rezultat. Bila je velika želja da popravimo dojam iz Grčke, ali nismo uspjeli - kazao je Čolina.

Od Upravnog odbora RS BiH zavisit će hoće li Čolina ostati selektor reprezentacije BiH.

-  U rukometu sam 24 sata dnevno. Za ove momke bih sve uradio. Životom sam ponosan što sam dio svega ovoga. Momci nisu pričali o problemima, niti spominjali puno toga što se događalo. Oni su heroji za mene i uvijek ću biti na raspolaganju takvim momcima - rekao je Čolina. 

federalna.ba/Fena

Toni Čolina Rukomet reprezentacija