Cinemas Sloga Sarajevo: Uskoro koncert "EKV Krug tribute"
(Izvor: Cinemas Sloga Sarajevo)

Cinemas Sloga Sarajevo: Uskoro koncert "EKV Krug tribute"

Koliko je traga kultni jugoslovenski bend "Ekatarina Velika" (nastao 1982. u Beogradu) ostavio na regionalnoj rock sceni, i danas svjedoče brojni fanovi koji širom regije u velikom broju dolaze na koncerte offivial tribute benda "Krug".

Tako će u petak, 31. maja u 21:00h, u sarajevskom klubu Cinemas Sloga biti upriličen još jedan nezaboravno EKV veče.

"Održaćemo koncert u znak sjećanja na kultni bend Ekatarina Velika i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenljivosti, pružimo mogucnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da dio tog duha osjete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo . Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini , prijateljima i publikom podijelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kažu članovi benda.

Članovi "Kruga" su:
-Marko Milivojević-bubnjar sa najduzim stažom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima “Dum dum” i “Neko nas posmatra”, kao i na live albumu “Kao u snu” 
-Dragiša Uskoković Ćima, koji je svirao na albumima “Neko nas posmatra” i “Kao u snu”, te na velikom broju zivih svirki u to vreme , bas gitara.
-Nemanja Dašić, vokal i gitara, ex “Vampiri “
-Dejan Tomović Tomke, klavijature , sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko kultnih beogradskih grupa.
 
Prodaja ulaznica i rezervacija stolova: Sarajevo Disk Music Shop, Biletarnice na platou Skenderija, BKC i kupikartu.ba-saopćeno je iz Cinemas Sloga Sarajevo.
 

Bend "Krug EKV tribute" nastao je u proljeće 2006. godine Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Spoj zajedničke ljubavi prema glazbi i umjetnosti te poštovanja prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora inspirirao ih je u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja) da dio tog duha osjete na koncertu.

"Krug EKV tribute" svoje koncerte doživljava kao privilegiju da s gostima na pozornici i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima kao i svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Podsjećamo, bh. bend Konvoj objavio je video spot svoje obrade pjesme „Sarajevo“ legendarne grupe EKV-a, i na taj način su dali omaž Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada slao jasne poruke podrške i mira. Ideja za obradu pjesme „Sarajevo“ je potekla u trenutku kad je Milan Mladenović proglašen za počasnog građanina Sarajeva.

federalna.ba

koncert EKV Krug tribute