videoprilog Dine Durmića i Azre Delmanović (Federacija danas)

Cilj bh. odbojkašica Final Four u Sloveniji, a zašto ne i Zlatna liga

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH ostvarila je historijski uspjeh, nakon što je pobijedivši selekciju Latvije osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.  O utiscima i ovom značajnom plasmanu ženske odbojkaške selekcije naše zemlje na jedno veliko evropsko takmičenje, danas je bilo riječi na pres-konferenciji koja je održana u Tuzli.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH pod vodstvom selektora Stevana Ljubičića se plasirala na Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti odigrano u avgustu i septembru u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Bh. odbojkašice su plasman obezbijedile nakon što su osvojile drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi. Očekivanja za dalje su velika.

– Dalje nastaviti raditi samo ovako. Imamo sada Srebrenu ligu i onda odlazak na Evropsko prvenstvo. Srebrena liga će nam doći izuzetno dobro za pripreme reprezentacije. Igramo šest utakmica u Zenici – istakao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

U Odbojkaškom savezu BiH su ponosni na plasman naših djevojaka na ovo značajno evropsko takmičenje, ali isto tako ističu da uspjeh nije došao slučajno.

– Prilikom imenovanja selektora Ljubičića mi smo obišli sve klubove po Evropi, dakle 11 klubova i istina je da su u tom momentu pojedine djevojke odbile pozivi i nisu prihvatile. Međutim, nakon nekog vremena i razgovora između djevojaka sve su prihvatile i ja im se zahvaljuem – rekao je Fatić.

Najmlađa članica naše ženske odbojkaške reprezentacije Ela Klopić, prezadovoljna je uspjehom koji je ekipa ostvarila. Ponosna je dodaje i na činjenicu da je imala priliku braniti boje naše države i igrati sa iskusnijim odbojkašicama.

- Presretna sam što sam s ovim curama trenirala i od njih sam jako puno naučila i nadam se još boljem napretku. Trenutno igram u Odbojkaškom klubu ‘’Igramn’’ Ilidža – kazala je Klopić.

Nakon par dana odmora naše odbojkašice pod vodstvom selektora Stevana Ljubičića  ponovo će se okupiti i početi sa pripremama za CEV Srebrenu ligu koja će se igrati u Mariboru 11. i 12. juna. Cilj je plasirati se final four Srebrene lige, što vodi učešću u Zlatnoj ligi.

federalna.ba

bh. odbojkašice Final four Evropsko prvenstvo
Lana Pudar Rim plivanje Evropsko prvenstvo
0 14.08.2022 18:41
sport košarka žene juniorke BiH Grčka Evropsko prvenstvo
0 13.08.2022 20:20
sport plivanje Evropsko prvenstvo Italija Alberto Razzetti David Verraszto Pier Andrea Matteazzi
0 11.08.2022 20:20
Almedin Fetahović Final four
0 13.06.2022 19:13
sport košarka Barcelona Final four Euroliga Olympiacos
0 21.05.2022 18:21
sport fudbal nogomet Njemačka Francuska žene kadetkinje Evropsko prvenstvo
0 12.05.2022 16:27