CIK BiH će nastaviti podržavati aktivnosti Alumni programe George C. Marshall centra
(Izvor: Fena/CIK BiH)

CIK BiH će nastaviti podržavati aktivnosti Alumni programe George C. Marshall centra

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH  Suad Arnautović, alumnista George C. Marshall centra, učestvovao je na Alumni Outreach Networking Eventu Europskog centra za sigurnosne studije George C. Marshall (George C. Marshall European Center for Security Studies) koji je održan sinoć u Sarajevu, saopćio je Ured za informiranje  CIK-a BiH.

Arnautović je ovom prilikom  razgovarao sa zamjenicom ambasadora SAD-a u BiH Deborah Mennuti, s bivšim ambasadorom SAD-a u BiH, a sadašnjim ambasadorom i pomoćnikom direktora George C. Marshall centra Ericom Nelsonom, kao i direktorom Alumni programa Christopherom Burellijem.

Događaj je bio prilika da prisutni razmijene mišljenja o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini u svijetlu priprema za predstojeće Lokalne izbore u BiH 2024. godine, kao i projektima Delegacije EU u BiH i USAID-a u BiH za unapređenje integriteta izbornog procesa. O ovim pitanjima će se sa svim zainteresiranim akterima nastaviti razgovori u narednom razdoblju.

Centralna izborna komisija BiH će nastaviti podržavati aktivnosti Alumni programe George C. Marshall centra, saopćeno je.

federalna.ba/Fena

CIK BiH
CIK BiH SIP BiH Anna Lührmann Irena Hadžiabdić
0 08.02.2024 17:48
CIK BiH Irena Hadžiabdić Johann Sattler
0 16.01.2024 13:38
Christian Schmidt CIK BiH Irena Hadžiabdić Goran Mišković
0 12.01.2024 17:30
Željko Bakalar CIK BiH SIP BiH Dom naroda Dom naroda BiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dom naroda PSBiH
0 28.12.2023 19:30