Cerić za Sport: Nisam uspjela da se izborim sa pritiskom na Olimpijadama

Sutra je Dan nezavisnosti BiH. Tim povodom u Sportu smo razgovarali sa Larisom Cerić, našom najboljom sportašicom od stjecanja nezavisnosti. Bosanskohercegovačka džudistkinja je godinama bila najbolja sportašica BiH, osvajala brojne medalje širom svijeta, učestvovala na dvije olimpijade, a  i dalje želi da nastavi svoju uspješnu karijeru. 

Kaže da je dovoljno dala rezultata prethodnih godina i da je zatišje normalno.

"Ne mogu baš da se pohvalim da su mi zadnje dvije godine bile rezultatski dobre, ali i dalje idem, treniram i nadam se da ću ispuniti normu za Pariz."

Ističe da nikad sebe nije zamišljala kao neku sportistkinju, te da je na džudo išla jer joj je to bilo zanimljivo.

Navodi da prvu šansu za osvajanje olimpijske medsalje poslije Rija nije baš iskoristila.

"Ovo je sad totalno debakl bio. Zaista nisam zadovoljna. To mi je bolna tema, bolna tačka, ali se nadam da ću uspjeti ispuniti normu i probati još jednom u Parizu."

Cerić smatra da bi, da je Olimpijada bila održana 2020.godine, sigurno bolje prošla.

"Za godinu dana puno stvari se promijenilo i u mom životu i u mojoj glavi. Zaista sam mislila da sam spremna, da ću moći napraviti nešto na Olimpijadi, ali mjesec dana prije Olimpijade sam zadobila neku povredu ramena tako da sam bukvalno s terapija otišla na Olimpijadu. U tom trenutku sam dala svoj maksimum."

Ističe da je na Olimpijadama veći fokus javnosti, veći pritisak.

"Mislim da oba puta nisam uspjela da se izborim s tim nekim pritiskom koji sam možda ja sama sebi nametnula, možda i moja porodica, prijatelji, mediji."

federalna.ba

Larisa Cerić sport
sport Federalni radio
0 06.07.2022 23:11
sport
0 06.07.2022 20:31
sport Federalni radio
0 06.07.2022 18:18
Federalni radio sport
0 05.07.2022 23:34
sport
0 05.07.2022 20:44