Čavara: Vjerujem da će otvaranje pristupnih pregovora biti prekretnica u političkom životu BiH
(Izvor: Fena/Amer Kajmović)

Čavara: Vjerujem da će otvaranje pristupnih pregovora biti prekretnica u političkom životu BiH

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara pozdravio je najavu pozitivne odluke o otvaranju pristupnih pregovora Europske unije s BiH.

-Ja se nadam da ono što smo uradili kroz Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i kroz politički dijalog i konsenzus oko ključnih pitanja, biti dovoljno da dobijemo pregovarački status. Nadam se da će biti i konkretan datum, a što će opet omogućiti da krenemo i u nove reforme koje će doprinijeti i pristupanju europskim fondovima i stvaranju boljih životnih uvjeta u BiH, ali i ukupnoj stabilizaciji političkih odnosa u zemlji, izjavio je Čavara za Fenu.

Dodaje da s optimizmom gleda na predstojeće dane i 21. ožujka kada s očekuje i konačna odluka EU o otvaranju pristupnih pregovora s BiH.

-Hoću vjerovati da će to biti jedna nova prekretnica u političkom životu BiH. Vidjeli smo kako se teško postižu dogovori. Očito je da imamo nedostatak povjerenja i držanja nekih svojih krajnjih pozicija u pregovorima. S jačanjem povjerenja mislim da će biti i puno više prostora za kompromis. Zato i mislim da je ovaj put dogovora aktualne parlamentarne većine, koja je izdržala mnogo duže nego su joj neki prognozirali, zapravo najbolji način za buduće djelovanje. Trebamo se natjecati tko će više doprinijeti stvaranju boljeg ambijenta za život svih u BiH, poručio je Čavara u izjavi za Fenu.

federalna.ba/Fena

Marinko Čavara
Sanja Vulić Željka Cvijanović Marinko Čavara
0 02.04.2024 21:03
Marinko Čavara američke sankcije Crna lista
0 28.03.2024 17:04
François Delmas Marinko Čavara
0 27.03.2024 17:20
Marinko Čavara VSTV VSTV BiH Zakon o VSTV
0 30.01.2024 18:21