Čavara i Vujičić posjetili Ambasadu BiH u Parizu
(Izvor: Fena/Sektor za odnose s javnošću)

Čavara i Vujičić posjetili Ambasadu BiH u Parizu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Miroslav Vujičić posjetili su u Parizu Ambasadu Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj.   

Tokom susreta sa ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Parizu Bojanom Kondić - Panić, Čavara i Vujičić interesirali su se za razvoj bilateralnih odnosa BiH i Francuske, kao i za mogućnosti unapređenja saradnje sa tom prijateljskom zemljom, posebno na ekonomskom planu, kao i na planu obrazovanja i kulture.

Razmijenjene su i informacije o aktuelnim političkim prilikama u BiH i Francuskoj, s posebnim akcentom na proces proširenja Evropske unije (EU) i podrške Bosni i Hercegovini za otvaranje pristupnih pregovora za punopravno članstvo u EU.

Predsjedavajući Čavara i poslanik Vujičić učestvovat će, u okviru Delegacije PSBiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU), na Regionalnom seminaru Geopolitičke grupe 12+ o postizanju ciljeva održivog razvoja, koji će se, u organizaciji IPU i Parlamenta Francuske, održati u Parizu, saopćeno je iz Čavarinog kabineta, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

federalna.ba/Fena

Marinko Čavara