Čavara i Delmas o napretku Bosne i Hercegovine na europskom putu

Čavara i Delmas o napretku Bosne i Hercegovine na europskom putu

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Françoisa Delmasa.

Čavara uputio je zahvalnost Vladi Republike Francuske za potporu odluci Vijeća Europske unije (EU) da sa Bosnom i Hercegovinom otvori pristupne pregovore o članstvu naše zemlje u EU.

Istaknuo je kako je riječ o povijesnoj potvrdi europske perspektive i budućnosti Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu da će odluka Vijeća EU, koje je prepoznalo značajan napredak koje su institucije BiH napravile u proteklih godinu dana, biti snažan poticaj za vodeće dužnosnike u našoj zemlji da nastave sa provođenjem reformi i ispunjavanjem europskih standarda.

Predsjedatelj Čavara također je izrazio uvjerenje da će institucije EU i nakon provedenih izbora za Europski parlament nastaviti da promiču politiku proširenja, kako kroz najavljeni Plan rasta tako i kroz veću dostupnost europskih fondova za gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Ambasador Delmas pozdravio je napredak i iskorake koje je Bosna i Hercegovina napravila na europskom putu, te naglasio da će Francuska nastaviti da podržava našu zemlju u procesu europskih integracija.

Kazao je kako će njegova zemlja nastojati da ohrabri institucije BiH da nastave sa reformskim procesima, što će, kako je rekao, biti i poticaj zainteresovanim inozemnim kompanijama da ulažu u gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o unaprjeđenju odnosa dvaju prijateljskih zemalja, posebno na planu gospodarstva, kao i međuparlamentarne suradnje, te suradnje u područjima obrazovanja i kulture.

Predsjedatelj Čavara poželio je ambasadoru Delmasu uspješan mandat i ugodan boravak u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Čavarinog ureda, prenosi Sektor za odnose s  javnošću PSBiH.

federalna.ba/Fena

François Delmas Marinko Čavara
Sanja Vulić Željka Cvijanović Marinko Čavara
0 02.04.2024 21:03
Marinko Čavara američke sankcije Crna lista
0 28.03.2024 17:04
Kemal Ademović Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine François Delmas Francuska
0 27.03.2024 16:43
Saša Magazinović François Delmas
0 14.02.2024 18:56
Marinko Čavara VSTV VSTV BiH Zakon o VSTV
0 30.01.2024 18:21