"Čarobni prsti" – koncert klavirske kamerne muzike u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica
(Izvor: BNP Zenica)

"Čarobni prsti" – koncert klavirske kamerne muzike u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

U okviru 74. pozorišne i koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a u organizaciji Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, Osnovne muzičke škole Zenica, Srednje muzičke škole Zenica i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bit će upriličen koncert klavirske kamerne muzike pod nazivom „Čarobni prsti“. Koncert je na repertoaru večeras, 1. februara u 18 sati u Zeničkom pozorištu.

Cilj ovakvog koncerta jeste povezivanje djece iz Osnovne sa djecom iz Srednje muzičke škole Zenica, druženje, zajedničko sviranje i stvaranje novih poznanstava i prijateljstava. „Muzika spaja ljude“ stara je izreka koja je uistinu i tačna – muzika spaja i širi ljubav i pozitivnu energiju, hrani nas veseljem i radošću, kupa nas u milozvučju i vodi nas u nebesko plavetnilo i u morske dubine. Veliku pomoć pružili su i drugari  iz škole sa gudačkog i duvačkog odsjeka, kao i  kolege perkusionisti i harmonikaši.

Na koncertu „Čarobni prsti“ bit će izvedene kompozicije za četiri ruke, kao i za šest, osam, ali i šesnaest ruku. Sve kompozicije se izvode na dva klavira, a učesnici koncerta su učenici Osnovne i Srednje muzičke škole. Gošće koncerta će biti učenice Muzičkog vrtića „Notica“ Zenica-saopćeno je iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

federalna.ba

koncert