Butigan u Federaciji danas: Slijedi veliko brendiranje Neuma

O tome kako je počela sezona, u emisiji Federacija danas je govorio Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Neum.

U Neumu je ovog produženog vikenda dosta gostiju, kazao je on - popunjenost hoteskih kuća je između 50 i 60 posto.

U Neumu velika očekivanja od nove turističke sezone

Pandemija koronavirusa za Neum je otvorila neke nove mogućnosti. I dok su druge turističke destinacije bilježile gubitke, Neumljani su prošle godine pronalazili načine da bar donekle „izvuku“ turističku sezonu tim više jer je predsezona zbog potpunog lockdowna propala. Ekip...

Podsjetio je kako je prošle godine bio jedina morska destinacija otvorena za građane Srbije. Ove godine neće biti tako pa su odlučili, u saradnji s Općinom Neum i Turističkom zajednicom HNK-a napraviti prezentaciju Neuma turističkim agencijama Beograda i Novog Sada. Neumski načelnik Dragan Jurković već je kontaktirao s gradonačelnicima ova dva grada.

Rezervacija za kasniji dio sezona još nema - većinom se rade last minute rezervacije, navodi Butigan

Ističe kako je epidemiološke mjere teško ispoštovati. Hotelijeri ih se pridržavaju – ali gosti na plaži ih se moraju sami pridržavati. O punktovima za za brzo testiranje još se razgovara.

Butigan je istakao kako je veliki izazov realizacija projekta Visit Neum. Slijedi jedno veliko brendiranje Neuma. Cilj je da Neum ne bude opisivan samo kao jedini bosanskohercegovački grad na moru.

Govoreći o sezonskim radnicima, kazao je kako potrebe za njima još nema, ali i kada je bude – to će trajati dva mjeseca.

federalna.ba

Neum Branimir Butigan
Neum nezaposlene rodilje pomoć
0 23.12.2021 20:51
Izvještavanje o izbornom procesu izbori Neum CIKBiH Vijeće Evrope seminar
0 12.09.2021 13:32
Neum zlostavljanje hapšenje
0 07.09.2021 10:19